Kanınızı kontrol ederek durumunuz hakkında bilgi veren dövme geliştirildi!

MIT ve Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar, hiçbir enerji akımına ihtiyaç duymadan sürekli olarak kan kontrolü yaparak kişinin durumu hakkında bilgi veren dövme teknolojisi geliştirdi. Bu dövmeler, kandaki şeker seviyesi veya susuzluk hakkında kişiye detaylı bilgiler sunabiliyor.

MIT ve Harvard Üniversitesi’nde görevli olan bilim insanları, milyonlarca insanın hayatını kurtarabilecek bir dövme teknolojisi yarattıklarını duyurdu. Bir süredir geliştirilme aşamasında olan bu yeni teknoloji, dövmelerin kan değerlerine göre tepki göstererek kişinin kendi durumundan haberdar olmasını sağlıyor.

Dövme teknolojisini uygulamalı olarak gösteren bilim insanları, vücudun su seviyesi azaldıkça daha da koyu bir renge bürünmeye başlayan yeşil bir dövme geliştirmişler. Bir diğer yeşil renkli dövme modeli de kandaki şeker seviyesi arttıkça kahverengiye dönüşmeye başlıyor.

Dövme

Akıllı dövmeler geleceğin doktorları olacak

Bu teknolojinin anlık olarak kişiye sağlık durumu hakkında bilgi verebilmesinin son derece yararlığı olduğunu belirten bilim insanları, teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok hastalığın ve durumun takibinin yapılabileceğini, bugün doktorların yaptığı birçok şeyi dövmelerin anında yapabileceğini düşünüyor.