Drone

Kaçak olarak binlerce telefonu ülkeye sokmak için drone’lar kullanıldı!

Kaçakçıların drone kullanarak Çin’e 80 milyon dolar değerinde akıllı telefon soktuğu tespit edildi. Drone’ların yaygınlaşmasıyla birlikte benzer olayların sayısı her geçen gün artıyor.

Çin basını tarafından paylaşılan bir habere göre ülkeye kaçak yollardan 80 milyon dolar değerinde akıllı telefon sokan 26 şüpheli gözaltına alındı. Çin’in güneyinde kalan ve ülkeyi Hong Kong ile bağlayan Shenzhen üzerinden telefonları getiren kaçakçılar, drone’ları kullanarak kurdukları kablo ağı üzerinden yalnızca bir gecede 15.000 adet telefonu ülkeye sokabiliyormuş.

Shenzhen, daha önceki senelerde de benzer kaçakçılık olaylarıyla anılmıştı. Örneğin bir grup kaçakçı ülkeye iPad ve iPhone cihazları sokabilmek adına mancınık kullanarak 300 metrelik kablo ağı oluşturmuştu. Bir kişi de boş bira şişelerine 200 adet iPhone saklayarak aynı şehir üzerinden telefonları ülkeye sokmaya çalışmıştı.

Drone

Çin basını drone’ların kullanıldığı bu kaçakçılık girişiminin türünün tek örneği olduğundan bahsetti, ancak drone’lar ile birçok defa kaçakçılık yapıldığı ve hatta hapishaneye bile kaçak eşyalar taşındığı biliniyor.