Dell Latitude 7285

Kablosuz Şarjlı İlk Bilgisayar Dell Latitude 7285

Dell Latitude 7285 bilgisayarları, kablosuz şarj teknolojisini sunan en ilk modellerden biri oldu. 2’si 1 arada bilgisayar serilerinden biri olan yeni Latitude nasıl özelliklere sahip? İşte yeni serinin tüm detayları.

Kablosuz şarj, akıllı telefonlarda giderek yaygınlaşan bir teknoloji olarak biliniyor. Samsung başta olmak üzere birçok markanın geçiş yaptığı kablosuz şarj teknolojisine yavaş yavaş diğer tüm markalarda eklenmeye başladı.

Akıllı telefonlarda kablosuz şarj teknolojisi artmaya başlasa da henüz tablet ve bilgisayar alanında tam anlamıyla kablosuz şarj teknolojisine geçiş yapılamadığını da biliyoruz. Bu alanda son adımsa Dell tarafından geldi. Teknoloji devi Dell Latitude 7285 serisiyle beraber bilgisayar alanında da bir ilke imza atarak bilgisayarlar için kablosuz şarj teknolojisini kullanıma sundu. Dell Latitude 7285 adı verilen bilgisayarla beraber uzun süredir beklenen teknoloji de kullanıma girmiş oldu.

Dell Latitude 7285 Nasıl Bir Bilgisayar?

İlk defa kablosuz şarj teknolojisine geçiş modeli olması, tabi ki Dell Latitude 7285 serisinin kullandığı sistemden çok kablosuz şarj teknolojisinin öne çıkmasını sağladı. 2’si 1’arada bilgisayar modellerinden biri olan yeni serinin içerisinde 7. Nesil i5 Intel işlemciler yer alıyor. İşlemci performansı oldukça başarılı olan 2’si 1’arada bilgisayarın, hafıza kısmında 128 GB SSD kullanımı yapılıyor. Hafıza dışında bellek kısmında ise 8 GB RAM bellek kullanımı yapıldığını da ekleyelim.

https://youtu.be/LglGEsqBKFI

12 inç ekran boyutuyla beraber gelen bilgisayar kablosuz şarj teknolojisi içinse bir ped kullanımı sunuyor. Harici olarak alacağınız ped ile Dell Latitude 7285 modelini şarj edebiliyorsunuz. Bu ped için ekstra ücret ödemek zorunda olunduğunu da hatırlatalım. 1200 dolar ile satışa çıkan Dell Latitude 7285, hızlı şarj gibi ekstra özelliklere de sahip olmasıyla dikkat çeken modellerden biri. Bu alanda ilk ürünlerden biri olan Latitude bilgisayarların satışına kısa süre sonra başlanacak. Ülkemizde satış olup olmayacağı ise kesin değil. Bunun için açıklamaları takip etmek gerekecek.