kablonet 1

Kablonet AKK’yi kaldırdı, AST sistemini getirdi

AKK ve AKN gibi bazı kavramları 2019 yılında hayatımızdan çıkaracağız derken, Kablonet, AST isimli bir yeni kavramı hayatımıza getirdi. AST nedir?

BTK’nın almış olduğu karar neticesinde internet sağlayıcıları, AKK ve AKN olarak bildiğimiz, belirli veri indirme ve yükleme sınırından sonra hız sınırlamasının hayatımızdan çıkarıldığını biliyoruz. Ancak piyasada birçok internet sağlayıcısı gerekeni yapmış ve buna göre paketler çıkarmıştı. Ülkemizde hizmet sunan servis sağlayıcılarından olan Kablonet, yeni döneme AST adını vermiş olduğu bir sistem ile adım attı.

kablonet ast

Kablonet AST Nedir?

Akıllı Sınırsız Tarife’nin kısaltılmışı olarak gelen AST, internet hizmetini 00:00 – 19:00 / 19:00 – 00:00 olmak üzere ikiye ayırıyor. Bu zaman dilimlerine farklı hız limitleri uygulanmakta.

  • 00:00 – 19:00 // 16 Mpbs hız alıyorsunuz
  • 19:00 – 00:00 saatleri arasında düşürülüyor. 5Mpbs hız alıyorsunuz.

Kablonet’in yapmış olduğu AST sistemi hakkında ciddi anlamda sosyal medya üzerinden birçok eleştiri yağmuru geldi. Bizim görüşümüz ise ciddi anlamda AKK kaldırıldı derken isim değiştirerek bir şekilde serbest piyasanın çok fazla serbest olduğunu ve ciddi anlamda kullanıcıların isteklerinin yerine getirilmediği görülüyor.

Umuyoruz ki, BTK bir kez daha el atar ve bu duruma son verir.