W350 Project

Japonya, 350 metre uzunluğunda ‘tahta’ gökdelen inşa edecek

Japonya merkezli bir şirket, kuruluşunun 350. yılına özel olarak tam 350 metre boyunda, tahtadan oluşan bir gökdelen inşa edecek. Projenin detaylarına ve çizimlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gelecek senelerde şehirlerimizin gökdelenlerle dolup taşacağını hepimiz biliyoruz, fakat bu gökdelenlerin yapısında değişiklikler olabileceğini hiç düşündük mü? Japonya merkezli Sumitomo Forestry Co, ana şirketinin kuruluşunun 350. yılına özel olarak tam 350 metre boyunda, tahtadan oluşan bir gökdelen inşa edecek.

Şirketin 2041 senesindeki 350. yıldönümüne hazır olması adına gökdelenin çalışmalarına şimdiden başlandı. 70 kata sahip olacak yapının toplamda 5.6 milyar dolar tutması bekleniyor. “W350 Project” olarak isimlendirilen proje, dünyada ilk ve tek olacağı için birçok çalışma ve hesaplamaya ihtiyaç duyuluyor. Yapının yalnızca %10’unun çelik olacağını açıklayan şirket, ülkedeki depremlerden ötürü temelde ve ana kolonlarda çelik kullanmanın gerekli olduğunu dile getirdi.

Toplamda 185.000 metre küp tahtanın kullanılacağı devasa projeyle 455.000 metre karelik yaşam alanı oluşturulacak. Projenin dikkat çeken bir diğer özelliği de iç kısımlarda kullanılacak olan tüm malzemelerin tahtadan üretilecek olması.