Jailbreak 1

Jailbreakli iPhone İçin Tweakler

Daha fazla özgürlük isteyen iPhone kullanıcılarının yardımcısı olan Cydia’da ki en yeni 6 tweak’i sizin için derledik. Ancak bilmeyenler için Jailbreak’in faydası ve zararlarını hatırlatalım.

Jailbreak’in Faydası Nedir?

Jailbreak kısacak telefonunuzu istediğiniz gibi özelleştirebilmemize olanak sağlaması olarak düşünebilirsiniz. Dolayısı ile menü tasarımından tutun tema, bildirim paneli, uygulamalar vs. dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.

Jailbreak’in Zararı Nedir?

Apple tarafından onaylanmayan ve kesinlikle önerilmeyen bu yazılım tamamen Apple’dan ayrı olarak bir grup tarafından geliştiriliyor. Jailbreak’in oluşturacağı en büyük sorun, yüklerken telefonunuzun kapanma olasılığı, bu yazılımı yüklemeden önce iki kere düşünülmeli ve jailbreak yapılmış telefonun garanti kapsamına girmediği de unutulmamalıdır.

Günümüzde popülerliğini yitirse de Jailbreak uygulamalarını halen sevenler için Cydia mağazasında bulunan ve geçtiğimiz haftanın 5 yeni tweak’i arasında en popüler olanları sizin için bir araya getirdik.

HomeBarSizer

Apple’ın ilk tuşsuz telefonu olan iPhone X‘in ekranın da yer alan HomeBar’ın  standart olan boyutunu, HomeBarSizer isimli tweak ile değiştirmeniz mümkün. Böylelikle HomeBar’ı istediğiniz gibi boyutlandırma imkanına sahip olacaksınız.

CCClearModulesBG

Control Center’ı bulanık görünümünü yerine temiz bir görüntü sunuyor.

ForceAppLang

Uygulamaların dilini değiştirmenizi sağlıyor.

HideDots11 

Ana ekrandaki ve kilit ekranındaki noktaları gizlemenize yarıyor.

slumberousiOS

iPhone X‘de ki “uyandırmak için dokun” özelliğini devre dışı bırakmanızı  sağlıyor.

WADarkMode 

Whatsapp’a gece modu sağlamak için kullanılan uygulama.

Siz telefonunuzu nasıl kullanmayı tercih ediyorsunuz ? Jailbreak’li mi ? yoksa orijinal şekilde mi?