Jaguar İlk Elektirikli Otomobilli I-Pace’i Tanıtıyor

Elektirikli otomobil konusunda bir çok marka modellerini tek tek yollara dökmeye başladı. Git gide artan rekabet ortamında geride kalmak istemeyen markalardan biri de Jaguar oldu.

Bu akşam Türkiye saati ile 21:00 de internet’den canlı olarak tanıtılacak olan lüks ve dört çeker arazi aracı Jaguar I-Pace tam bir dolu şarj ile 400 kilometre yol gidebiliyor. Ayrıca araç, 0’dan 100’e 4.5 saniyede çıkıyor.

Tesla’nın papucunu dama atmaya hazırlanan jaguar, I-Pace ile hem gözlere hemde hız tutkunlarına hitap ediyor. I-Pace’ın 394 beygir ve 694 Newton-metre tork güce sahip bir elektrikli motoru bulunuyor. Şarj süresi olarak 40 dakikada %80’lik doluma ulaşacağı belirtilen I-Pace, aynı zamanda görselliği ile de dikkatleri çekiyor.

Jaguar Tasarım Direktörü Ian Callum, açıklamasında şunları söyledi: “I-PACE Concept’i 2016 yılında tanıttığımızdan itibaren, bu anı yaşamak için geri sayıyorduk. Tamamen elektrikli I-PACE, şirketimiz için öncü bir otomobil olmasının yanı sıra, sektörde devrim yaratmayı vaat ediyor. Bu otomobilde başardığımız şeyleri tüm dünyaya gösterebilmek için sabırsızlanıyorum.”

Tesla’dan görmeye alıştığımız dokunmatik ekranları I-Pace’de de görüyoruz. Dijital sistemler sayesinde sürücünün alışkanlıkları hakkında bilgiler toplayan ve bu verileri işleyen bir yapay zeka yazılımları ile de desteklenen I-Pace ile bu sayede kişiselleştirilmiş araç deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Asistan hizmeti için Amazon’un Alexa isimli asistanını kullanana Jaguar, yazılım güncelleştirmelerin de kablosuz ağlardan faydalanarak gerçekleştirecek. Bu yılın sonuna doğru yollar da göreceğimizi düşündüğümüz aracın şimdilik paylaşılan resimlerine bakalım..

i pace 1 i pace 2 i pace 4

Jaguar I-PACE’in Satış Fiyatı

Jaguar I-PACE Türkiye’de 88.000 Euro’dan başlayacak satış fiyatı ve 1 Mart itibariyle 2.000 Euro ön ödeme ile siparişe açılıyor.