itunes windows store apple 1

iTunes Windows Store’a Geliyor

Apple, Microsoft’un kısa süre önce duyurmuş olduğu yeni Windows 10 S’te çalışmayan iTunes yazılımını Windows Store’dan indirilerek çalışan yeni iTunes’u duyurdu. İşte detaylar…

Kısa süre önce gerçekleşmiş olan Microsoft etkinliğinde duyurulan Windows 10 S‘in etkileyen özelliği Windows Store’dan indirip çalışabilir olmasıydı. Bu bakımdan Apple iTunes veya Google Chrome gibi yazılımların çalışmaması demekti. Apple ise buna bir çözüm üretti. Apple bu konuya bir çözüm getirdi. Ancak Google Chrome’un bu konu hakkında nasıl bir çalışma yapacağı henüz bilinmiyor.

itunes windows apple

Apple’ın yapmış olduğu açıklamaya göre iTunes çok kısa süre sonra Windows Store’da yayınlanacak. Bilindiği gibi iTunes yazılımı 2003’den bu yana Microsoft’un Windows işletim sisteminde hazırlanıyor ve günümüze kadar tam anlamıyla destek sunarak çalışıyordu. Windows 10 S’e geçen kullanıcıların mağduriyetine Apple koşarak geldi.

Apple tüm kullanıcılarına tam destek sunmak adına Windows Store raflarına iTunes’i yerleştirmek için hazırlıklarına devam ediyor. Ayrıca belirtelim Apple Music, Spotify‘e rakip olarak Windows kullanıcıları için geliyor. Bakalım Apple’ın hazırlıklarından sonra Google Chrome ne yapacak bekleyip göreceğiz.