Apple, iTunes üzerinden kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla araştırma başlattı

Apple, Singapurlu müşterilerinden kredi kartlarının çalındığına dair şikayetler gelmesi üzerine iTunes‘u araştırmaya başladı.


Singapurlu Apple müşterileri, iTunes‘a kayıtlı olan kredi kartı bilgilerinin çalındığını ve kendilerinden izinsiz olarak kullanıldığını söyleyerek Apple’a şikayette bulundu. Bölgedeki şikayetlerin kısa bir süre içerisinde artması ve onlarca kişinin aynı sorundan şikayetçi olmasının ardından şirket, sistemlerinde ve sunucularında detaylı bir araştırma başlattıklarını duyurdu.

İki Apple müşterisi, hesaplarında bulunan 7000 doların iTunes üzerinden yapılan harcamalarla tamamen tükendiğini dile getirdi. Ülkede faaliyet sürdüren haber kaynakları da aynı şekilde parası harcanan birçok müşterinin bulunduğunu, ancak en yüksek meblağın 7000 dolar olduğunu paylaştı.

Apple iTunes

Şikayetçi olan kişilerden birisi, bankasının kart limitinin yalnızca %30’unun kaldığını bildirmesi üzerine durumdan haberdar olmuş. Diğer kişiler ise hesap durumlarından sorunun farkına varmış.

Apple’ın araştırmasından nasıl bir sonucun çıkacağı merak konusu. Kredi kartı bilgileri hırsızlar tarafından ele geçirilmiş olsaydı, kartlardaki tüm miktarın tüketilmiş olması gerekirdi. Bu da duruma ilginç bir boyut kazandırıyor.

Kaynak