polestar1

İşte Volvo’dan ayrılan Polestar’ın İlk Arabası!

Volvo’dan ayrılarak ayrı bir marka olma yolunda ilerleyen Polestar ilk aracıyla araba severleri kendisine hayran bıraktı!

Hibrit motor teknolojisi ile üretilen araç menzil değeriyle rakiplerini sollamışa benziyor. Sosyal medya üzerinden duyurulmasının ardından dünyanın en çok merak ettiği araçlarda ilk sırayı alan otomobil yayımlanan fotoğrafları ile karşımıza çıktı. Polestar geçtiğimiz yaz aylarında yoluna kendine özgü bir logo ve marka ile devam edeceğini açıklamıştı. 4 ay gibi kısa bir sürede karşımıza çıkan Polestart 1 Şangay’da düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı.

Otomobil severlerin beklentilerini karşılayan araç hibrit motora sahip. Bu motor 1000 Nm tork ve 600 beygir güce sahip. Tasarımı her ne kadar özgün görülse de Volvo S90’ı andıran izler taşımakta.

Tüm İhtişamıyla Polestar 1

polestar1

Araç Volvo’nun SPA mimarisi üzerinde geliştirilmiş. Mühendisler bu mimariye kendi yorumlarını kattıklarını iletirken eskiye oranda en az %50 daha iyi bir sonuca ulaştıklarını belirtti. Bu açıklamalardan yola çıkarak Polestar 1’in oldukça iyi bir sürüş dinamiğine sahip olduğunu anlıyoruz.

Gövde kısımları karbon fiber alaşımdan oluşan araç halefi S90’a oranla daha hafif olacak gibi duruyor. Aracın en dikkat çeken yönü ise kuşkusuz elektrikli sürüş menzili oldu. BMW ve Mercedes gibi rakipleri 50-55 km bir mesafe kat edebiliyorken Polestart 150 km’lik bir menzile sahip.

2018 yılının ortalarında Çin’de tamamlanacak olan üretim tesisinin ardından 2019 yılı itibari ile seri üretimine geçilecek. İnternet üzerinden satışa sunulacak otomobilin 2. Aracı tamamen elektrikli motora sahip olacak.