nvidia-titan-v

İşte Karşınızda Dünyanın En İyi Ekran Kartı: Nvidia Titan V

Dünyanın en güçlü ekran kartı NVİDİA tarafından tanıtıldı. İşte tüm ayrıntıları ile Nvidia Titan V!

Her yıl geleneksel bir hal alan ve oyun severler tarafından merakla beklenen yeni ekran kartı Nvidia tarafından duyuruldu. Gelecek yılın en popüler ekran kartı olmasına kesin gözü ile bakılan Titan V, şu an dünyanın en pahalı ekran kartı olarak tanıtıldı. Nvidia tarafından geliştirilen yeni nesil ekran kartı Volta mimarisi ile gelen ilk tüketici GPU’su oldu.

Dünyanın En Pahalı Ekran Kartı Nvidia Titan V

NVIDIA-Titan-V

Bünyesinde yaklaşık 21.1 milyar transistör barındıran Titan V yapay zeka yeteneklerine ve bilimsel simülasyon odaklı olarak üretildi. 1.45 GHz hıza kadar ulaşan yapısı ile göz dolduran ekran kartında 320 haritalama birimi ve 5120 CUDA çekirdeği bulunuyor. Ortalama işlem performansı 15 TFLOPS olan ekran kartı tasarım olarak GTX 1080’e bir hayli benziyor.

Nvidia firmasının CEO’su tarafından yapılan açıklamada “Volta ile Titan V’yi tüm dünyadaki bilim adamları ve araştırmacılara adıyoruz. Onların bu teknoloji ile neler yapacağını merak ediyorum” dedi. Siyah ve Altın rengi olmak üzere iki seçenekle sunulan ekran kartının ABD satış fiyatı 2999 dolar olarak belirlendi.