intel-nervana

İşte İntel’in Yeni İşlemci Ailesi: Nervana

Yapay zeka son dönemlerde en çok söz konusu olan ve üzerine en çok durulan teknolojik çalışmaların başında geliyor. Yapay zeka sayesinde derin öğrenme sistemine sahip olan bu tür donanımların başında Nvidia firmasının ürettiği işlemciler geliyor. Dünyanın en büyük işlemci firması olan İntel firması liderliğini elinden alabilecek her türlü girişime karşılık vermekten geri durmuyor.

İntel yeni işlemci ailesi ile birlikte yapay zekayı teknolojilerinde aktif olarak kullanmaya başlayacak. İntel’in geçtiğimiz günlerde satın aldığı Movidius, Molieye ve Nervana System ile bilgisayar görüşü, yapay zeka, ses tanıma ve derin öğrenme gibi becerilere sahip işlemciler geliştirecek.

Bu işlemciler devasa boyutlarda matrix hesaplamaları yapmasının yanı sıra Xeon ve Core türü işlemcilerin adeta tozunu attıracak. Özellikle hava, otomotiv ve sağlık alanlarında oldukça kullanışlı olacağı düşünülen işlemci mevcut sistemlere oranla oldukça iyi bir performans artışı sunacak.

İntel önümüzdeki 3 yıl boyunca yapay zeka eğitimlerinde muazzam bir artış olacağını bildiriyor. Yapay zekanın gittikçe yaygınlaşacağını ve gündelik hayatımızın bir parçası haline geleceğini de ekliyor.

Nervana 2017 Yılı Sonunda Geliyor!

İntel’in yeni işlemci ailesi Nervana 2017 yılının sonunda satışa sunulacak. Bu işlemci sayesinde İntel otonom sistemlerin duyduğu işlem gücü ihtiyacını karşılayacak ayrıca şu an aktif olarak kullanımda olan birçok bulut temelli servislerin daha hızlı çalışmasına olanak sağlayacak.