fanlı soğutucu

Isınan Dizüstü Bilgisayarı Soğutma Yönetimleri Nelerdir?

Bir çoğumuzun kullandığı dizüstü bilgisayarımızın fazlaca ısınması oldukça sinir bozucu bir durum oluşturuyoe. Ancak bunu engellemek için bazı çözümler bulunuyor.


Isınma,dizüstü bilgisayarın zaman zaman kapatmaına dahi neden oluyor ve çalışmanızın  veya oyununuzun yarıda kesilmesine neden olabiliyor. Bunun asıl sebebi aslında yetersiz soğutma. Fanların arızalı veya işlevini yitirecek kadar pislenmiş olmasıolabilir. bu durumları yaşamamak için yapabileceğiniz bir kaç önerimiz bulunuyor.

1. Dizüstü Bilgisayarınız Gerçekten Isınıyor mu?

Öncelikle bilgisayarın gerçekten de fazla ısınıp ısınmadığını, ısınıyorsa neden ısındığını kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü sağlamak için buraya tıklayarak HWMonitor isimli uygulamayı indirip. CPU veya GPU‘nun fazla ısınıp ısınmadığını tespit edin.

Şayet bilgisayarınız fazla ısınıyorsa ilk oalrak bilgisayarı kapatın ve bataryayı çıkarın.  arka panelini sökün ve görebildiğiniz her yerdeki tozları mümkünse basıncılı hava ile mümkün değil ise yumuşak bir pamukla temizleyin. Şayet ısınma CPU kaynaklıysa, termal macunu yenilemelisiniz.

2. Dizüstü Bilgisayarınızı Sert ve Düz Bir Zeminde Kullanmaya Çalışın

Dizüstü masası

Bilgisayarların düz olmayan zeminlerde ciddi soğutma sorunları yaşaması muhtemeldir. Bu nedenle bir dizüstü bilgisayar sehpası satın almanız faydalı olacaktır.

3. Soğutucu Kullanın

fanlı soğutucu

Dizüstü bilgisayar soğutucularında sıcak havayı aşağı üfleyemesine dikkat edin.