Mini Surface Pro 3 1

İptal Olan Mini Surface Pro 3 Görüntüleri Paylaşıldı

Tablet dünyasının en çok ilgi çeken serilerinden biri olan Surface tabletler yenilenmeye devam ediyor. Son olarak Microsoft tarafından yeni tablet serisi tanıtılmış ve seri Surface 4 modelinin yenilenmiş yüzü ile devam etmişti. Bir yandan yeni serileri gelse de bir yandan da markanın bazı tablet modellerinden vazgeçtiği ortaya çıktı. Bu modellerden birisi de Mini Surface Pro 3. Yeni seri satışa çıkmamış olsa da Mini Surface Pro 3 için görseller yayınlandı. İşte detaylar.

Microsoft, tablet sektöründe Apple ile yarışan firmalardan bir tanesi. En başarılı tablet modelleri, daha doğru ifadeyle en üst seviye özelliklere sahip olan tablet modellerini piyasaya süren marka, bu yönüyle teknoloji devi Apple’ı bile bir hayli yormaya başladı. Son olarak yeni seri tablet serisi olan Surface Pro 4 modelini yenileyen markanın, aslında serisinde iptal olan tablet modellerinin de yer aldığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilerle beraber Mini Surface Pro 3 adı verilen iptal edilmiş yeni bir model ortaya çıktı. Görselleri yayınlanan yeni modelin neden iptal olduğuna ilişkin de bazı bilgiler ortaya çıktı.

Mini Surface Pro 3

Mini Surface Pro 3 Özellikleri

Doğrudan Microsoft tarafından geliştirildiği belirtilen Mini Surface Pro 3 tabletlerinin, Windows işletim sistemiyle beraber geleceği ortaya çıktı. Windows 8.1 yüklü olarak gelmesi beklenen tabletlerin, özelliklerinin ise belli orta sınıf ile üst sınıfa hitap edeceği görülüyor. Yeni seride özellikle işlemci kısmında Snapdragon 800 serisinin kullanılacağının düşünülmesi üst segment tablet modellerinin geleceğini göstermekte. Fakat bunun yanında sadece 1 GB RAM bellek bulunması ise tabletlerin orta sınıfın üyesi olarak düşünüldüğünü gösteriyor.

Mini Surface Pro 3

Adından da anlaşılacağı gibi mini model olan Mini Surface Pro 3, ekran kısmında ise 8 inç ekran boyutunu kullanacakmış. 8 inçle beraber 1440p çözünürlüklü bir ekran planlandığı açıklanan tabletin pil kısmında ya da teknolojileri kısmında nasıl detaylara sahip olacağı ise pek fazla ortaya çıkmadı. Mini Surface Pro 3 iptal olan serinin görselleri de yine standart bir tablet sınıfının sunulacağını gösteriyor. Benzeri bir modelin gelip gelmeyeceği ise belli değil.