iphone ipuclari 1

iPhone’unuz İçin Faydalı İpuçları Ve Püf Noktaları

iPhone, sahibine kullanımı için çeşitli yollar sunan ileri teknoloji ürünü bir akıllı telefondur. Çoğu kullanıcı cihazın sunduğu bazı özellikler hakkında bilgi sahibi olmayabilir.

Bu nedenle, bu sayfada sizi şaşırtacak gizli özelliklerin yanı sıra iPhone etrafında faydalı ipuçları ve püf noktaları sunuyoruz.

Arka Plan Uygulamalarını Kapat

Arka planda iPhone birkaç uygulama çalışır, bunları hızlıca kapatabilirsiniz. Aynı anda üç sekmeye kadar çok çabuk sonlandırılabilir. Bunu yapmak için, Giriş düğmesine çift tıklayın ve artık arka planda çalıştırmak istemediğiniz uygulamaları seçin. Kapatmak için ilgili sekmeyi parmaklarınızla yukarı doğru kaydırın.

Spotlight Fonksiyonu İle Hesaplama

Hızlı bir şekilde belirli bir faturası çalıştırmak veya sayaçları metreye dönüştürmek istiyorsanız, hesap makinesinde uygulamayı açmanız gerekmez. İPhone’da hızlı matematik soruları için Spotlight özelliğine sahipsiniz. Faturalarınızı “111 × 333” veya “458/8” gibi Spotlight arama çubuğuna yazmanız yeterlidir.

iMessage AppStore: Mesaj İşlevlerini Genişletme

İOS’un gizli uygulama mağazasını keşfetmek istiyorsanız, sadece üç tıklamaya ihtiyacınız var. İMessage App Store, uygulamasını belirli özelliklerle genişletmenizi sağlar. Mağazada, mesaj etiketleri indirebilir, sohbet ortaklarıyla oyun oynayabilir veya hatta Haberler uygulamasıyla kişilerinize iletebileceğiniz anketler oluşturabilirsiniz.

iPhone İpuçları

Sadece Bir Adımda Tekrar Arama

Son aranan numarayı tekrar çevirerek geri çağırmak isterseniz, sadece yeşil ahizeye basmanız yeterlidir son aranan numara şimdi telefon uygulaması içinde ekranda görünecektir.

Touch ID İle Daha Hızlı Açma

İPhone 5 gibi daha eski bir iPhone modeliniz var mı? Touch ID’nin kilidini açmak biraz zaman alır ve parmak izi tanıma oranı yeni Touch ID 2 modellerinden önemli ölçüde daha düşüktür. Eğer Touch ID’nin ilk sürümünü kullanıyorsanız, onu optimize edebilir ve tanıma oranlarını iyileştirebilirsiniz. Ayarlarda birden fazla parmak izi saklayabilirsiniz – parmaklarınızı farklı girişler olarak birkaç kez kaydedin ve sonra sensör kilidi açıldığında parmak izini daha hızlı algılar. Özellikle eski modeller için kullanışlı bir ipucudur.