iPhonelara gelen AR uygulamasi ilk kez goruldu Video

iPhone’lara gelen AR uygulaması ilk kez görüldü! [Video]

Son zamanlarda AR’kit çevresinde gelişen birçok yazılımcı veya geliştiricinin ciddi işler başardığı görülüyor. Son olarak iPhone’da yer alan AR ciddi işler sergiliyor gibi du

iOs 11 günümüzde AR deneyimlerini sunmak istiyor. Bir ve iki kişilik geliştiricilerin geliştirdikleri uygulamaları alt kısımda görebilirsiniz ve güzel işler başardıkları kesin. Böyle bir geliştirmenin yapılması AR’nin ne kadar yetenekli olabileceğini de bizlere göstermiş oldu.

Dün bir kaç AR uygulaması ve özellik geliştiricilerinin hazırladığı bir nevi demo sürümde AR uygulamaları oldukça heyecanlandırıyor. Aslında bu uygulamaların hepsi tüketici odaklı geliyor. iOS’ta ArKit adına gelişimde bulunmak isteyen birçok girişimci yer alıyor.

Ikea

Çalışma mantığı: Evin içinde IKEA kanepe ve koltukları gerçek kopyaları ve boyutuyla yerleştirmenize olanak sağlar. Tanıtımın ardından 2.000 parça satışa çıkacak.

Food Network AR

Çalışma mantığı: Kullanıcıya kek gibi birçok sanal tatlıyı tabağa yerleştirmesi ve süslemenize olanak sağlar. Ayrıca tatlıya ait tarife erişim sağlamanız içinde yardımcı oluyor.

GIPHY Dünyası

Çalışma mantığı: 3D alanında gif hazırlamak veya videoları bir nevi düzenlemek hazırlamak gibi ihtiyacınız varsa size AR ile 3D sahne hazırlıyor.

Arise

Ne işe yarıyor: Aslında bir oyun, masanızın üzerinde kalıntılarını dökerek 3D yerleştirmenizi sağlar ve kontrollere ihtiyaç duymadan dolaşmanızı sağlar.

The Walking Dead: Our World AR

Ne işe yarıyor: Pek çoğunuzun izlemiş olduğu zombi dizisinden gelen bir uygulama oluyor. ama zombi öldürmek yerine oluşturan bir uygulama desek daha doğru olacaktır.