WhatsApp-Yeni-Guncelleme

iPhone’da WhatsApp Değişiyor!

Popüler uygulamanın “WhatsApp iPhone güncellemesi” adı altında paylaştığı iOS tabanlı güncelleme tartışmalara neden oldu.

Popüler mesajlaşma platformunun son yazılımı olan 2.20.50 sürümü ile güncellendi. Gelen yeni sürümde “güncellenmiş içerik menüsü” adında bir sekme yer alıyor. Peki bu nedir?

WhatsApp’ın Yeni iPhone güncellemesi

Corona virüsü konusunda bilgi kirliliğini önlemek adına harekete geçen WhatsApp, çeşitli önlemler aldı.

Bir mesajın paylaşılması konusunda sınırlama getiren uygulamanın 2.20.50 güncellemesinin beta sürümünü kullananlarda, içerik menüsünün sürekli kapandığını söyledi.. Bu sorun ile uğraşan WhatsApp, artık paylaşım yapılacak kişilerin WhatsApp sembolü üzerinden seçilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bu durum birçok kullanıcının hoşuma gitmedi ve içerik paylaşımı konusunda sisteminin çabukluğunu düşürdü.

Bir önceki versiyonda içeriğin üzerine uzun bir süre basılması durumunda veya 3D dokunuş sisteminin kullanılması ile aktif hale geliyordu. Böyleikle ilgili içerik halihazırda seçilip; diğer kişilerle rahat bir biçimde paylaşılıyordu.

Diğer avantaj ise paylaşım işleminin WhatsApp’in açılmadan da uygulanabilir olmasıydı. Bu versiyon ile paylaşım işleminin yapılabilmesi için öncelikle WhatsApp’in açılması gerekiyor.

Artık içeriği paylaşacağınız kişiyi seçmelisiniz. Bu durumda mesajların yayılma hızı düşektir. Ancak WhatsApp yönetimi, bu durumun sürekliliği konusunda henüz bir karar vermediğini de belirtelim.