iPhone Zil Sesi Yapma Yöntemleri [2018]

iPhone kullanıcılarının en fazla çile çektikleri bir konu da zil sesini değitirmektir. Zil sesini herhangi bir ses veya bir şarkıyı nasıl zil sesi yapabileceğiniz konusun da çözüm yolu haberimizde..


iOS işletim sisteminin engellerinden biri olan bu durum, kullanıcıların iPhone’da istedikleri şarkıyı zil sesini yapmak istemelerinde sistem otomatik olarak iTunes Store’a yönlendirerek ücretli bir alternatif sunuyor. Bu durumda bir çok kişi için doğal olarak pek hoş olmuyor..

iOS’ta bir şarkıyı zil sesi yapmak istemeniz durumunda aşağıda yer alan adımları takip ederek bu işlemi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

iPhone Zil Sesi Yapma

iPhone zil sesi yapma işlemi iOS cihazlar (iPad, iPod touch) için de kullanabilir.

1. Adım

iOS aygıtınızı (iPhone, iPad veya iPod touch) Mac’inize veya Windows PC’nize bağlayın. Bilgisayarınızda iTunes yoksa, iTunes’i indirmek için buradan devam edebilirsiniz.

iTunes’i açın ve yan menüden Parçalar seçeneğine tıklayın.

2. Adım

Seçtiğiniz müziğin üzerine sağ tıklayın ve “Bilgi Ver” seçeneğini tıklayın. Seçenekler sekmesine gelin. Oradan “Başlat” ve “Durdur” olarak iki kutucuk göreceksiniz. Şarkının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini buradan ayarlayın ve kutucukları işaretleyin.

İşlemi tamamladığınızda “Tamam” diyerek onaylayın.

3. Adım

Sağ tıklayarak şarkının bir AAC sürümünü oluşturun. Artık kitaplığınızda özgün bir AAC sürümü olacak. İsterseniz bu sürümün adını orjinalinden ayırt etmek için değiştirebilirsiniz.

Orjinal şarkının üzerine sağ tıklayıp yine “Bilgi Ver” seçeneğini tıklayın ve “Seçenekler” sekmesine gelin. Buradan daha önce işaretlemiş olduğumuz kutucukları kaldırıyoruz.

4. Adım

Oluşturduğunuz AAC parçasına sağ tıklatın ve “Windows Gezgininde Göster” veya “Finder’da Göster” seçeneğine tıklayın. Böylece yeni oluşturduğumuz şarkının dosya yolunu görebileceğiz.

Daha sonra bu şarkıyı masaüstüne alın ve uzantısını “.m4r” olarak değiştirin.

5. Adım

Şimdi iTunes’in sol üst tarafındaki cihaz ikonuna tıklayın ve açılan menüden “Ses Tonları” öğesini tıklayın.

6. Adım

Ses Tonları bölümüne masaüstündeki şarkıyı sürükleyip bırakın.

7. Adım

iPhone simgesine tıklayın ve Ses Tonları bölümüne gidin > Ses Tonlarını Eş Zamanla > Seçilen Ses Tonları > Şarkınızı Seçin ve Uygula düğmesine tıklayın.

Son adım olarak iPhone, iPad veya iPod touch’ınıza dönün ve Ayarlar > Ses ve Dokunuş > Zil Sesi bölümünden iTunes ile attığınız zil sesini bulup seçimleyin.

Bu işlemi tekrarlayarak istediğiniz müzikleri iPhone’unuzda zil sesi olarak kullanabilirsiniz.