iPhone Xun Getirdigi 4 Yeni Ozellik ve Detaylari

iPhone X’un Getirdiği 4 Yeni Özellik ve Detayları!

iPhone X çıkarken Android kullanıcıların çok uzun zamanda sahip olamayacakları bazı yeni özellikleri beraberinde getirdi. İşte bu özellikler ve detayları…

Apple’ın 12 Eylül günü gerçekleştirdiği özel etkinlikte birçok ürün birden tanıtıldı. Tüm bu ürünlerin başında onuncu yıla özel iPhone X vardı.

iPhone X tanıtılırken, birçok yeni özelliğin tanımı yapıldı ve bu özelliklere Android kullanıcılarının uzun bir süre sahip olamayacakları kesin. İşte o özellikler;

Home Tuşu Kaydırmalı Hareketleri

Apple, iPhone X ile beraber home tuşunu ortadan kaldırdı. Akıllardaki soru ise tuşsuz ne yapacağız?

Yapılması gereken ise çok basit, 

  • Anasayfaya dönmek için ekranı yukarı kaydırmak
  • Arka planda çalışan uygulamalar için ekranı yukarı kaydırıp basılı tutmak

iPhone Xun Getirdiği 4 Yeni Özellik ve Detayları

Animoji

iPhone X’de en çok dikkat çeken bir diğer özellik ise animasyonlu emojiler oluyor. Animasyon ise kullanıcı oluyor. Face ID sistemi yüzümüzü tarıyor ve emojiye çevirmeyi başarıyor.

iPhone Xun Getirdiği 4 Yeni Özellik ve Detayları1

Gerçekçi Snapchat Efekleri

iPhone X’un ‘TrueDepth’ isminde gelen ön kamerası, yüzümüzü 3 boyutlu algılayabiliyor. Bu bakımdan efekler tam anlamıyla yüzümüze oturuyor. Kendini Animoji ile köpek yapacaklar Snacphat’te çok daha gerçek kulaklara sahip olacak gibi duruyor.

iPhone Xun Getirdiği 4 Yeni Özellik ve Detayları2

Yüz Tanıma ve Güvenlik

Elbette yüz tanıma kilidi yeni çıkmış bir özellik değil. Android telefonlardada yer alıyor. Ancak şimdiye kadar olan yüz taramaları herkes açabilirdi.

Apple’ın tanıttığı güvenilir yüz tanıma kilidi A11 Bioic Prosedürci vasıtası ile özel kızılötesi teknolojisinden faydalanarak üç boyutlu bir tarama yapılıyor. Apple’a göre hata payı milyonda bir oluyor.