AndroidPIT oppo f1s 1 iphone 6 3 w782 1

“iPhone X’i aratmayacak” Oppo R13 sızdırıldı

Oppo’nun yeni akıllı telefonu R13 sızdırıldı. Tasarımıyla iPhone X’e oldukça benzeyen cihazın tanıtım tarihi ve özellikleri henüz net değil.

Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Oppo, görünüşe göre yeni cihazı R13 ile iPhone severlere hitap etmeyi hedefliyor. İki farklı kaynaktan gelen sızıntılar, akıllı telefonun tasarım açısından iPhone X’e oldukça benzeyeceğini ortaya koydu.

İlk sızıntı cihazın ön paneliyle alakalı olan bir belgeydi. Görselden de görebileceğiniz gibi akıllı telefonun ön panelinin üst kısmında iPhone X’te olduğu gibi küçük bir çentik yer alıyor.

hashsa

İkinci sızıntı ise akıllı telefonun ön ve arka yüzünün az da olsa görülebildiği iki görsel. Kaynağı belli olmayan bu görseller cihazın yalnızca ön kısmının değil, aynı zamanda arka kısmının da iPhone X’i andırdığını gösteriyor.

ahsha

Force Touch teknolojisinin kullanıma sunulduğu zamanlarda Oppo ile Apple arasında bir tür atışma yaşanmış, Oppo teknolojinin kendisinden kopyalandığını iddia etmişti. O zamandan beri iki üretici arasında bir tür kızışmanın olduğunu söylemek mümkün. Bakalım R13 satışa sunulduğu zaman da Apple ve Oppo karşı karşıya gelecek mi.