iPhone X’de ‘Face ID’ Kurulum Süreci Hakkında Tüm Detaylar!

iPhone X’de Face ID kurulum sürecine ait tüm detayları geliştirici Guilherme Rambo bir tweet ile gösterdi!

Yeni iPhone’da Dokunmatik Kimliğin tam anlamıyla OLED iPhone’un yerine geçeceği hakkında iddialara gündemde yer alırken, geliştirici Guilherme Rambo, yeni yüz tanıma kimliği hakkında kurulum sürecine biraz göz attı. Rambo, iPhone Kimliği Açma, iTunes ve App Store ile Safari Otomatik Doldurma için Face ID’yi kullanmayı tercih edebileceğiniz Face ID için ayarları ve tercih erkanını bir tweet ile gösterdi. Ayrıca Apple Pay sayfası eksik ancak geliştirici Rambo, Brezilyalı bir Apple Kimliği kullandığı için Apple Pay’ın Brezilya’da aktif olmamasından kaynaklı gösteremediğini belirtti.

iPhone Xde Face ID Kurulum Süreci Hakkında Tüm Detaylar

“Kaydı Kaydet” düğmesine dokunduğunuzda, iOS sizden kafanızı birçok yönde hareket ettirmenizi isteyecek ve yüzünüzü çevreleyen bir çemberi doldurarak size yanıt verecektir. Tarama işlemi bittikten sonra, yüzünüz Apple’ın son biometrik güvenlik yazılımı içerisinde yer alacak ve iPhone X’in kilidini açabilecek. Bunla beraber uygulamaları satın alım sırasında kimlik doğrulama yapılacak ve bunun gibi birçok şey daha.

Rambo ayrıca bir diğer videoda “Face ID kimlik doğrulama” olarak tanımlanan Face ID ile alakalı bir UI parçası gösterdi. Bunun Face ID kurulum sürecinin bir parçası olduğu düşünülüyor.

https://twitter.com/_inside/status/906576509464440832

Tüm bunlardan önce Ağustos ayında HomePod firmware’e air bazı sızıntılar gündeme gelmiş ve birkaç satır kod görünürken, iPhone X yüzünüzü tarayacak konusu ortaya çıkmıştı. Mark Gurman’a göre Apple, Face ID’yi “Touch ID’den çok daha hızlı ve güvenli” olarak hazırlıyor.