iphone x linea verde display 3 1

iPhone X kullanıcıları şimdi de hoparlörlerden bozuk ses gelmesinden şikayetçi

Bazı iPhone X kullanıcılarının yorumlarına göre akıllı telefonların hoparlörlerinde ve kulaklıklarında sesin bozulmasına neden olan bir sorun var.

Satışa sunulmasından bu yana birçok problemle haberlerimize [1] [2] konu olan iPhone X, şimdi de hoparlörlerinin sorunlu olduğu iddialarıyla gündemde. Reddit, Twitter ve 9To5Mac gibi web sitelerinde akıllı telefonlarının ses donanımıyla yaşadıkları sorunlardan bahseden Apple müşterileri, hoparlörlerin yüksek ses seviyesinde bozuk sesler çıkarmaya başladığını söylüyor. Bazı iPhone X kullanıcıları ise sorunun hoparlörlerde değil, Apple’ın kulaklıklarında olduğunu iddia ediyor. Satışa sunulduğu ilk dönemlerde iPhone 8’in de kulaklığından bozuk ses çıktığı gündeme gelmişti. Apple bu sorunu yayımladığı bir güncellemeyle çözümlendirmişti ancak yorumlara bakacak olursak iPhone X’in sorunu Apple için biraz daha zorlayıcı olacak gibi görünüyor.

3q3a0859

Değiştirilen iPhone X de aynı sorunu yaşıyor

Bozuk ses sorunundan bahsedilen birçok yorum bulunuyor fakat bu yorumlar arasında en ilginç olanlarından birisi, iPhone X’ini değiştirmesinin ardından sorunun devam ettiğini savunan bir Apple müşterisine ait. Söylediğine göre akıllı telefonunu ses probleminden ötürü değiştirmek için Apple Store’a gitmiş ve tam evine dönmek üzereyken aynı sorunun yeni cihazında da olduğunu fark etmiş. Apple Store’a geri dönen ve bu cihazı da değiştirmek isteyen müşteri, denediği bir diğer iPhone X’de de aynı sorun olduğunu görmüş. “Hayal kırıklığına uğramıştım ve yazılımsal bir sorun olabileceğini düşündüm.” sözleriyle yorumunu bitiren iPhone X kullanıcısı, tahmin ettiği gibi sorunun yazılımsal olabileceğini düşünmemizi sağladı. Bakalım Apple bu problemi de güncellemeyle çözüme kavuşturabilecek mi.