truedepth new iphone camera features 3 1

iPhone X kamerası 3D animasyon yapımında kullanılabiliyor [Video]

Elisha Hung tarafından hazırlanan bir video, iPhone X’in TrueDepth kamerasının 3D animasyon yapımında kullanılabileceğini ortaya koydu.

Görsel efekt yapımı konusunda bilgili olan Elisha Hung isimli bir iPhone X kullanıcısı, akıllı telefonun TrueDepth kamerasının 3D animasyon yapımında kullanılabileceğini gösteren kısa bir video paylaştı. Kendi yüzünü sanal ortama aktarmayı başaran Hung, Apple’ın Animoji için kullandığı ve geliştiricilerin ulaşabildiği sistemden faydalanmış. Hung, bu sistemi kullandığı sırada iOS API’dan gelen veri akışını 3D düzenleme yazılımına aktarmış ve böylece şu ilginç videoyu oluşturmuş:

Videodan da görülebileceği üzere iPhone X’in kamerası değişen mimikleri yakalama ve sanal ortama aktarma konusunda son derece başarılı. Hung’ın bu teknikle herhangi bir insan yüzünü kendi yüzüyle yer değiştirebileceği de düşünülüyor. Belki gelecek zamanlarda Animoji’ye alternatif olarak böyle bir uygulama kullanıma sunulur.

TrueDepth pahalı kameralar yerine kullanılabiliyor

Videonun ortaya koyduğu bir diğer şey de iPhone X kamerasının pahalı hareket yakalama ekipmanları ve kameraları yerine kullanılabiliyor olması. Elbette akıllı telefonun Hollywood filmlerinde gördüğümüz kadar kaliteli işler ortaya koyacağı söylenemez, ancak amatör video yapımcılarının bundan faydalanabileceği kesin.

true depth apple
Truedepth kamera sistemi bileşenleri