iPhone X

iPhone X’deki bir hata, gelen aramaların cevaplanmasını engelliyor

Bazı iPhone X kullanıcılarının çeşitli forumlar üzerinden paylaştığı bilgilere göre akıllı telefonun yazılımsal bir hatasından ötürü gelen aramalar cevaplanamıyor. Bu sorunun telefon satışa sunulduğundan beri var olduğu söyleniyor.

iOS 11.2.5 sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte birçok iPhone kullanıcısının sorun yaşadığı yönünde bilgiler paylaşılmıştı. Sorun yaşayan kullanıcılar arasında, Apple’ın amiral gemisi olan iPhone X’in kullanıcıları da yer alıyor. Akıllı telefonun diğer modellerde olmayan bazı teknolojileri de yeni güncellemeden ötürü sorun yaşamış ve kullanıcıları mağdur etmişti. Ancak iPhone X kullanıcılarının  Apple Music, Bluetooth gibi sorunlardan daha büyük bir sorunla uğraştığı ortaya çıktı.

Apple’ın destek forumlarında ve diğer platformlarda paylaşılan bilgilere göre bazı iPhone X kullanıcıları, akıllı telefonlarındaki sorundan ötürü gelen aramaların bazılarını cevaplayamıyor. Bu yazılımsal sorun, telefon çalmaya başladığında ekranın kilitlenmesine ve dokunmatik ekran kilidinin açılamamasına neden oluyor. Sorunu yaşayan kişilerden bazıları 2-3 aydır, bazıları ise telefonu satın aldığından beri aynı sorunun var olduğunu paylaştı.

iPhone X

Apple, iPhone X sorununu çözmeye çalışacak

Sorunun şimdilik birkaç kullanıcıyı etkilediği, ancak etkilenen kişi sayısının zaman geçtikçe arttığı biliniyor. Bundan ötürü sorunun bazı donanımların doğru çalışmamasından kaynaklanmış olabileceğinden şüpheleniyor. Eğer donanımsal bir sorun varsa, Apple’ın bu donanımı tespit etmesi ve aynı donanımı kullanan tüm cihazlar için ücretsiz onarım veya değişim programı başlatması gerecektir. Şirket, birkaç gün önce iPhone 7 için bazı ülkelerde değişim onarım programı başlattığını duyurmuştu.

Apple, iOS 11.2.5 ile birlikte bu gibi sorunların artmasından ötürü iOS yeniliklerinin 2019 senesine kadar ertelendiğini, bu süreçte sorunları çözmeye ve performans geliştirmelerine odaklanmaya çalışacaklarını duyurmuştu.

Tüm sorun ve hatalarına rağmen iPhone X’in piyasadaki en iyi akıllı telefon modellerinden birisi olduğu söylenebilir. Satışa sunulduğu tarihten beri her hafta en çok satan telefonun gizli özelliklerinden bahsettiğimiz haberimizde buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.