Tim Cook 1 1
Apple CEO Tim Cook attends the annual session of China Development Forum (CDF) 2018 at the Diaoyutai State Guesthouse in Beijing, China March 24, 2018. REUTERS/Jason Lee

İphone ve Macbook İşletim Sistemleri Birleşiyor Mu?

İphone ve Macbook cihazlarında yer alan iOS ve MacOs işletim sistemlerinin birleştirileceği söylentileri Tim Cook tarafından kabul edilmedi.

Bloomberg’in yazdığı, 2017’nin sonlarında Apple’ın MacOS ve iOS işletim sistemlerinin kodlarının birleştireceği ve böylelikle geliştiricilerin tek hamlede her iki platform için yazılım geliştirebilecekleri belirtilmişti.

Söylenti bu yılı işaret ediyordu ancak bu söylentiler Apple CEO‘su Tim Cook tarafından bizzat çürütüldü. Cook, bu tip bir birleşimin mümkün olmadığını çünkü bir işletim sisteminin diğeri içerisinde çözülmesi gerekeceğini söyleyerek, “Bu işlem sırasında verilmesi gereken tavizler kullanıcıların istemeyeceği tarz geri adımlar olacaktır”

Sözlerine şu şekilde devam eden Cook, “Bir işletim sistemini diğeri için sulandırma fikrine inanmıyoruz. İki işletim sistemide zaten harika. İkisinin de harika durumda olmasının sebebi, odaklandıkları alanda uzmanlaşmış olmaları. Eğer iki platformu birleştirmeyi deneseydik, mutlaka bazı tavizler vermek zorunda kalırdık.”

Cook ayrıca bu birleşmenin kullanıcılar tarafından istemeyeceğine inandığını söylemesi, Bloomberg’in Aralık’ta yazdığı haberi de geçersiz kıldı. Bloomberg, haberinde Apple’ın içinden gelen sızıntıya dayanarak “Marzipan” kod adlı bir işletim sisteminin Mac ve iOS cihazlarda çalışacağını iddia etmişti.