Apple-Bitcoin

iPhone Uygulamaları Bitcoin Tuzağı Olabilir!

Son zamanlarda büyük bir sıçrayış gerçekleştirerek ekonomideki dengeleri altüst eden kripto para birimleri tehlike saçabiliyor.

2008 yılında Bitcoin adı ile geliştirilen ve günümüzde dünyanın en gelişmiş kripto para birimlerinden bir haline gelen Bitcoin ve benzeri para birimleri birçok insanı milyoner etti. Gelişmelerin ardından birçok insanın kripto para birimlerine olan eğilimi oldukça fazlalaştı. Hal böyle olunca kuşkusuz dolandırıcılarda bu alanda insanları dolandırmaya başladı.

App Store Uygulamaları Tehlikeli Olabilir!

Bu dolandırıcılık yöntemlerinden bir tanesi de çeşitli platformlardaki sahte uygulamalar. Korsanlar tarafından geliştirilen bu uygulamalar insanların kişisel bilgilerini ele geçirerek onları dolandırma peşinde! En önemli örneğe ise iPhone telefonlarda rastlandı. Son dönemlerde çok kısa süre içerisinde App Store’da popüler uygulamalar arasına giren birtakım uygulamalar tehlike saçıyor.

Binlerce insan tarafından güvenilerek kullanılan MyEtherWallet uygulamasını kopyalayan bazı korsanlar insanların bilgilerini bu yöntemle çalmayı hedefliyor. Uzmanlara göre kullanıcıların farklı programlarda aynı şifreyi kullanmasının oldukça tehlikeli olduğunu belirtiyor. Dolandırılmamak için uzmanların tavsiyesi ise şifrelerinin güncellenmesi gerektiği görüşünde!