iPhone SE Plus concept 25 1

iPhone SE 2’nin tanıtım tarihi netleşiyor

Avrasya Ekonomi Komisyonu’ndan gelen veriler, Apple’ın yakın bir tarihte iPhone SE 2’yi tanıtmaya hazırlandığını gösteriyor. Akıllı telefonun performansına ve donanıma bağlı olarak yalnızca bir ay sonra tanıtılabileceği düşünülüyor.

Avrasya Ekonomi Komisyonu’nun veri tabanı bir süredir beklenen iPhone SE 2’yi işaret eden bazı yeni model numaraları bulundu. A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 ve A2106 olarak sıralanan numaralar, bazı iddialara göre Apple’ın uygun fiyatlı yeni akıllı telefonunu işaret ediyor. Tek bir model için bu kadar çok numaranın bulunmasının nedeni ise her depolama alanı ve renk için farklı numaralandırmaların yapılması.

Bu numaraların SE 2 olduğuna dair herhangi bir kanıt mevcut değil, ancak Eylül ayında lansman yapan şirketin gelecek modelleri için şimdiden Komisyon ile bilgi paylaşmayacağı tahmin ediliyor. Listedeki modellerin tümünde iOS 11 işletim sisteminin bulunduğu da net bir şekilde görülüyor.

iPhone SE 2 ne zaman tanıtılacak?

Yeni akıllı telefonun ne zaman tanıtılacağıyla ilgili iki farklı tahmin mevcut. Veri tabanında bu bilgilerin yer alması telefonun hazırlandığını, yakın bir tarihte tanıtılacağını gösteriyor ve Apple’ın en yakındaki etkinliği 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek WWDC 2018. Ancak telefonun özelliklerine göre bu etkinlikte tanıtılıp tanıtılmayacağının belli olacağı düşünülüyor. Eğer  Apple ürettiği modeli yalnızca iOS’e sahip olan, ucuz bir model olarak tanıtmayı bekliyorsa WWDC etkinliğinde bu tanıtımın en büyük sahneyi alacağını söyleyemeyiz. Fakat SE 2 iddialı bir modelse telefonun Mayıs ayının sonunda düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağı düşünülüyor.