Tim Cook iPhone açıklaması

iPhone Satışlarında Yaşanan Düşüş İçin İlk Açıklama

Apple’ın 2017 yılı ikinci çeyrek mali tablo verileri açıklandı. Yapılan açıklamayla beraber genel gelirlerinde artık yaşansa da markanın iPhone satışlarında geçen seneye göre bir düşüş söz konusu oldu. Yaşanan düşüş nedeniyle hem akıllı telefon pazarında geriye düşen marka hem de iPhone satışlarından elde ettiği gelirde düşüş yaşadı. Bu konu hakkında ise ilk açıklama Tim Cook tarafından geldi. İşte söz konusu açıklama.

Apple’ın her sene olduğu gibi bu senede ikinci çeyrek gelirlerinin açıklaması yapıldı. Markanın tüm ürünlerinden ne kadar başarılı satışlar elde ettiğini gelirlerinin ne kadar yükseldiğini gösteren satış rakamlarını da ortaya koyan ikinci çeyrek mali tablo verileriyle beraber ilginç bazı detaylarda ortaya çıktı. 2017 yılı ikinci çeyrek mali tablolarına göre Apple’ın genel anlamda 52.9 milyar dolar gibi bir gelir elde ettiği açıklandı. Geçen sene elde ettiği 50.6 milyar dolar gelirin çok daha üstüne çıktığı gözlenen Apple’ın gelirleri kağıt üzerinde oldukça yüksek olsa da arka planda markanın en güvendiği ürünlerinde sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.

Özellikle markanın adının bu kadar öne çıkmasını sağlayan iPhone akıllı telefonlarının satışlarında geçen seneye göre düşüş yaşandığı görülüyor. Bütün anketlerde ve genel beklenti de yine yükseleceği düşünülürken iPhone satışlarında yaşanan düşüş ise Apple’ın gelir artışı elde etmesine karşın istemediği bir tablo ile karşı karşıya kalmasına neden oldu. Kaldı ki konu hakkında en yetkili isim olan Tim Cook tarafından da bir açıklama geldi.

iPhone Satışları Neden Düşüş Gösterdi?

Geçen yıl aynı dönemde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri de dahil olmak üzere toplamda 51.1 milyon gibi oldukça yüksek bir rakamda iPhone satışı yaparak zirveye oturan Apple’ın şimdi ise son verilerle beraber 50.8 milyon iPhone satışı gerçekleştirmiş olduğu belirtildi. Apple’ın iPhone satışlarında yaşanan bu düşüşün nedeni ise merakla beklenmeye başlandı.

Tim Cook iPhone açıklaması

Daha önce hep yükselen artışın şimdi ise düşüş yaşaması konusunda ise yetkili isim Tim Cook tarafından bir açıklama geldi. Ünlü CEO yaptığı açıklamada iPhone 8 dedikodularının suçlu olduğunu belirterek medyada yer alan iPhone haberlerinden kaynaklı olarak kullanıcıların yeni serileri erkenden bekleme içerisine girdikleri açıklamasını yaptı.

iPhone 8 Söylentileri Gerçekten Satış Düşüşüne Neden Oldu Mu?

Tim Cook tarafından da yapılan açıklama sonrasında bir kez daha gündeme gelen konuda gerçekten iPhone 8 haberlerinin ve telefon hakkında belli başlı paylaşımların diğer serilerin satışlarını düşürüp düşürmediği merak edilmeye başlandı. Yapılan anket çalışmalarına bakacak olursak kullanıcılar paylaşımları dikkate alarak yeni iPhone 8 modellerini beklemeyi tercih ediyor. Bu nedenle eski serilerde bir düşüş söz konusu oluyor. Bakalım bu etki iPhone satışlarını ilerleyen dönemlerde nasıl değiştirecek.