iphoneintro 1

iPhone satışları ciddi oranda düştü!

Dünyanın en büyük ülkesi olarak bilinen Çin’de iPhone satışlarının ciddi oranda düşüş yaşadığı açıklandı. Araştırmaların sonucuna göre Apple’ın iPhone’larının satışından sonra sıralamada değişiklikler görüldü.

 
Apple’ın çok fazla önemsediği ülkelerin başında yer alan Çin, bilindiği gibi tüm dünyada en büyük nüfusa sahip olan ülke olarak biliniyor. Bunun yanı sıre üretim merkezlerinin patronu olarak görülmesinden dolayı telefon sektöründe ciddi önem taşımakta. Apple’ın bu ülkedeki satışları ise ciddi oranda düşmüş diyebiliriz.

 

iPhone 5. sıraya düştü!

Çin pazarında çok önemli bir yere sahip olan Apple kısa bir süre önce yerli üreticilerinde arkasına çekildi. 2015 ve 2016 yıllarını içerisine alan Canalys tarafınca yapılmış olan araştırma sonuçlarından yola çıkarak Apple’ın bir basamak aşağıya düştüğü görülüyor.

iphone cin

Özellikle belirtmek gerekirse Huawei ve Xiaomi gibi markaların pazardaki önemi artış gösterirken, 2015 yılı içerisinde 4. sırada yer alan Apple’ın 2016 yılında ise 5. sıraya çekildiği görülüyor. Geçtiğimiz yıl ise 43.8 milyon adet iPhone Sevikiyatı yapan Apple’ın bu yıl ise yüzde 18.2 gerilediği görülüyor.

 

Çin’de zirvede duran ve 76.2 milyon cihaz sevkiyatı yapan Huawei markası 73.2 milyon ile Oppo markasını takip etmekte. Pek fazla bilinmeyen ve ülkemizdeki Vivo ise 63.2 mlyon gibi oldukça güzel bir rakam ile 3. sırada yer alıyor. Bakalım Apple bu sonuçlar karşısında ne gibi yöntem ve pazarlama stratejisinden faydalanacak. Bekleyip göreceğiz.