iPhone RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

iPhone RAM temizleme nasıl yapılır? iPhone’da RAM’i temizleme işlemi için ne yapmak gerekir? Sorularının yanıtlarını sizlere aktaracağız.


iPhone’da çalışan uygulamalar ve yaptığınız işlemler RAM adındaki geçici bellek bölümünde depolanır. Cihazın temel saklama alanı ve Ön belleği (RAM) temelde aynı bilgileri saklasa da  RAM’de yer alan bilgilere erişim; yerleşik saklama alanındaki bilgilere erişimden çok daha hızlıdır.

RAM’de veriler geçici olarak saklanır. Bu verilerin silinmesiyle beraber iPhone’un performansında iyileşme sağlanır. Otomatik olarak yağılan bu işlemi bazen elle yapmak gerekebiliyor.

iPhone 7 ve Önceki Modellerde RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

  1. Güç tuşuna basılı tutun.
  2. Kapatma ekranı geldiğinde Güç tuşunu bırakın.
  3. Ana Ekran tuşuna basılı tutun.

Kısa bir süre sonra ekran boş gözükecek ve sonrasında Ana Ekran’a dönüş yaparsınız. İşlem bu kadar…

iPhone X ve iPhone 8 Ram Temizleme Nasıl Yapılır

  1. Assistive Touch’ı aktif hale getirin. Ayarlar-Genel-Erişilebilirlik-Assistive Touch adımlarını takip edin ve en yukarıdaki anahtarı aktif hale getirin.
  2. Ayarlar-Genel yolunu izleyin ve en altta kalan “Sistemi Kapat” bölümüne tıklayın.
  3. iPhone’un kapanma ekranı gelecektir, burada Assistive Touch düğmesine tıklayın ve Ana Ekran düğmesine basılı tutun, ancak iPhone 8 ve iPhone X RAM temizleme işleminin tamamlandığını Ayarlar uygulamasının girişine dönen ekran ile anlayabilirsiniz.