iphone

İPhone Güç Tuşu Kullanılmadan Nasıl Kapatılır?

İOS 11 ile birlikte İPhone ve İPad cihazları birçok yeni özelliğe sahip oldu. Hayatımızı kolaylaştıracak birçok yeni özellikle birlikte gelen İOS cihazları güç tuşu kullanılmadan kapatılabilme özelliğine sahip.

Herhangi fiziksel bir güç kullanmadan cihazları kapatabilecek bu yeni özellik birçok kullanıcı tarafından oldukça beğenildi. Zaman zaman bu tür cihazların tuşları bozulabilmekte ve kullanımı güçleşmektedir. Normalde bu cihazlar kapatma tuşuna uzun süreli basarak kapatılabilmekte idi yeni özellikle birlikte sistem içerisinden cihazı kapatmak mümkün olacak.

İOS 11 ile birlikte Apple kullanıcıları cihazlarını yazılımsal olarak kapatılabilecek. Bu özelliği kullanmak için şu adımları takip etmeniz gerekmekte;

Ayarlar >  Genel > Sistemi Kapat

Bu yolu izleyerek cihazınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz. Sistemi kapat dedikten sonra uyarı ekranı gelmektedir. Eğer vazgeçmek isterseniz “Vazgeç” seçeneğini tıklarsanız cihazınız kapanmaz. Yazılımsal olarak kapatma seçeneğine sahip olsa da tekrar açmak için güç tuşunu kullanmanız gerekecek.

Bu tür ufak ama etkili değişiklikler ile kullanıcılarını memnun eden Apple erişebilirlik konusunda büyük gelişmeler kaydediyor. Özellikle ellerini sağlıklı bir şekilde kullanamayan insanlar için kolaylık sağlayacak bu özellik donanım sorunlarında da oldukça etkili olmaktadır.

Güç Tuşu Kullanmadan Kapatma Ekranı

sistemi-kapat