Isınan iphone

iPhone Çok Isınırsa Ne Yapmak Gerek?

Yaz mevsimine girmemiz ile birlikte iPhone’larda ‘sıcaklık uyarısı’ nı görmeye başladık. Nedir bu sıcaklık uyarısı ve bu uyarı ile karşılaşıldığında ne yapmak gerekir?


Havaların ısınması ile birlikte cep telefonları da daha fazla ısınmaya başladı. Bu ısınma karşısında herhangi bir sorun oluşmaması adına alınan bir güvenlik önlemi olan sıcaklık uyarısı nedeni ile cihazın bir süre kullanım dışı kalmasına ve ciddi sorunların oluşmasını engellenmesi adına sebep oluyor.

Şayet telefonunuzun ısındığını tespit ederseniz ilk olarak yapmanız gereken bir süre boyunca telefonunuzu kapatarak soğumasını sağlamak. Bunu yapmak sizi karşınıza çıkabilecek ciddi sorunların önüne geçmeniz adına yardımcı olacaktır.

Şayet soğuduktan sonra telefonunuz şarj olmuyor ve açılmıyorsa muhtemel bir sıkıntı olmuş olabileceğini düşünerek Apple servislerinden destek almalısınız.

iphone sıcaklık uyarısı

Apple’ın bu sorunun yaşanmaması için yaptığı uyarılar şu şekilde.

  • iPhone veya iPad’inizi güneşte bırakmayın
  • iPhone veya iPad’inizi sıcakta, bir arabanın içinde bırakmayın
  • Telefonunuzu uzun süre doğrudan güneş ışığında kullanmayın.
  • Telefonunuzu şömine ya da çalışan bir makine gibi ısı yayan şeylerin yakınında bırakmayın.

Sürekli olarak sıcak olan bir telefonunuz var ise cihazınızda bir sorun olabileceği anlamına gelir. Bu sorunun giderilmeden telefonunuzu kullanmamaya çalışmanızı öneririz.