iphone-8-fiyati

İphone 8’in Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

Geçtiğimiz günlerde tanıtım lansmanı yapılan ve tüm dünyaya tanıtılan yeni İPhone serilerinin Türkiye fiyatları belli oldu.

Dünya üzerinde en değerli şirketlerden birisi olarak görülen Apple yeni modelleri İPhone 8 ve X modellerini tanıtmıştı. Tanıtımın ardından en büyük merak konularından bir tanesi kuşkusuz telefonların Türkiye fiyatları idi.

İPhone 8 Ne Kadar?

Ülkemize henüz gelmeyen modeller her zaman olduğu gibi ilk olarak GSM operatörleri tarafından satışa sunulmaya başlanacak. Operatörlerin belirlediği fiyatlara göre İPhone 8 64GB modelinin fiyatı 4,149 TL, İPhone 8 Plus 64 GB modeli ise 4,699 TL’den alıcılara sunulacak.

İPhone 8 Ne Zaman Satılmaya Başlanacak?

İPhone 8 ve İPhone 8 Plus modelleri ülkemizde 20 Ekim tarihinden itibaren satışa sunulacak. 13 Ekimde ise GSM operatörleri tarafından ön siparişe sunulacak.

İPhone X Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

İPhone 8 ve 8 Plus modellerinin aksine daha geç satışa sunulacak olan X modelinin Türkiye fiyatı henüz resmi olarak belli değil ancak 999 dolar olarak belirlenen telefonun güncel kurdan hesaplandığı takdirde ülkemize geliş fiyatı 3450 TL olacak. Bu fiyatın üstüne 862 TL ÖTV, 345 TL TRT payı eklendikten sonra 4657 TL etmekte. Bu ara fiyata %18’lik KDV de eklenince telefonun Türkiye fiyatı yaklaşık 5,500 TL’ye tekabül etmektedir.

İPhone X modeli tüm dünya üzerinde 3 Kasım tarihinde satışa sunulacak.