İphone 8’in Çıkış Tarihi Netleşiyor!

Apple iPhone’ları her yıl Eylül ayında satışa çıkarıyor; bu da Apple’ın üçüncü çeyrek raporlarına rakamların dahil edilmesi anlamına geliyor. Bu konuda bazı analistler, iPhone 8’in Ekim ayı veya daha sonrasına kadar satışa çıkarmayabileceğini belirtiyor.

2015 yılında Apple, iPhone 6S ve 6S Plus‘ın piyasaya çıktığında ilk hafta sonunda 13 milyon adet satış rakamına ulaşmıştı. Bu rakamlar ise Eylül finansal raporlarına yansıdı. Dolayısı ile Apple 1 Ağustos‘ta finansal raporunu bildirdiğinde, iPhone 8‘in ne zaman satışa sunulacağına dair büyük bir ipucu verecektir.

Apple CEO’su Tim Cook ve CFO Luca Maestri‘nin üçüncü çeyrek gelir hedefi yüksek ise, Apple‘ın birkaç gün yada daha fazla gün sayısı olarak iPhone 8 satış rakamının finansal analizlere dahil edilmesini tercih edebilir. Bu durumda da Apple‘ın iPhone 8‘in Ekim ayından önce müşterilerin elinde olmaması anlamına gelir.

BMO Sermaye Piyasası analisti olan Tim Long Pazartesi günü müşterilerine dağıt bir notta, Apple’ın Eylül ayı çeyrek öngörüsünde iPhone Pro’nun ilk sevkiyat hacminin sınırlı olacağı öngörüsünde bulundu.