iPhone 8de zengin gerceklik sunan 3D lazer sensorler olacak

iPhone 8’de zengin gerçeklik sunan 3D lazer sensörler olacak!

Apple, onuncu yıl için büyük masraf yaparken ses getirmesi beklenen teknolojileri kullanmaya devam ediyor. Şimdi de 3 boyutlu lazer sensörü geliyor!

Apple‘ın onuncu yıl için geliştirdiği ve henüz çalışmalarına devam ettiği iPhone 8 lansmanına az bir süre kalırken her geçen gün cihaz hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak ise gündeme lazer sensörü başlığı çıkıyor. Sektörden elde edilen bilgiler doğrultusunda iPhone 8 modelinde yer aldığı iddia edilen 3 boyutlu lazer sensörler bulunacak. VCSEL olarak isimlendirilen bu yeni sensörler üst düzey geliyor. Üst noktadan optik ışınlar gönderen lazerler iPhone 8‘i özel kılabilir. Bu bakımdan yan taraftan ışın gönderen EEL sensörler ile alışık olduğumuz üst yanlardan ışık gönderen LED‘ler de yer alıyor.

VCSEL lazer sensörler tam olarak arka çift kameranın ortasına yerleştirilecek. Çünkü sensörler kameranın otomatik odaklama yeteneğini üst seviyeye çıkarırken, çok daha iyi zengin gerçeklik sunacak. Ayrıca uygulamalar için derinlik hissiyati sunacak. Bazı tedarikçiler VCSEL sensör alımına başlamış iddiası bile gündemde yer ediniyor. Apple’ın WWDC 2017 sırasında Tim Cook tarafından zengin gerçeklik hakkında bazı duyumlara yer verildiğini belirtelim.

iPhone 8de zengin gerçeklik sunan 3D lazer sensörler olacak 1

Bu Kadar Özelliklik Fiyatı Arttıracak!

Apple sanal gerçeklik yerine zengin gerçekliği tercih etmesi cidden büyük bir gelişme. iOS 11 ile geliştiricilere ARKit platformu sunan Apple, iPhone 8 modelinde hiçbir masraftan kaçınmadığı ve birçok yenilik entegre etmeye devam ettiğini görüyoruz. Bu bakımdan yeni iPhone 8’in 1150-1250 dolar arasında olabileceği düşünülüyor.