apple vs samsung

iPhone 8 Yerine Galaxy S7 Alın!

Apple firmasının son harikası iPhone 8 sonunda raflardaki yerini aldı. ABD merkezli bir araştırma şirketi oldukça ilginç bir karşılaştırma yaptı. Şirket iPhone 8 almak isteyenlere Samsung Galaxy S7’yi önerdi.

Consumer Reports tarafından yapılan açıklamada akıllı telefonlar için derecelendirme yayımlandı. Bu sene boy gösteren iPhone 8’i geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S7’nin altına koydu. CR yapılan bu derecelendirme ile insanların Galaxy S7 almasını daha mantıklı buldu.

Yapılan derecelendirmede her iki cihazda 100 üzerinde 80 puan aldı. Ancak Galaxy S7’nin bir özelliği iPhone 8’i sollamaya yetti. Çünkü S7’nin pil ömrü ve çağrı kalitesi iPhone 8’den daha üstün görüldü. Ayrıca değerlendirmede Samsung Galaxy S8 ve S8+ 81 puan aldı. Yani pekte bir fark yok gibi ayrıca Galaxy Note 8 ise 80’ puan ile iPhone 8’in altında yer aldı. LG G6 ise iki telefon devine yetişen tek telefon oldu. 80 puan alarak devlerin arasındaki yerini aldı.

Akıllı Telefon Piyasası Düşüşte!

Reuters haber kanalından yapılan bir açıklamada Kanada ve ABD gibi ülkelerde kablosuz taşıyıcıların son dönemlerde satış oranlarında düşüş meydana geldi. Anca bu sayının iPhone X ile artması bekleniyor.