iphone 8

iPhone 8 Satışları İçin iPhone 7 Raflardan Çekiliyor!

Apple firması son olarak tanıttığı iPhone 8 ve iPhone X modellerinin ardından geçtiğimiz yıl çıkardığı modeli iPhone 7’nin üretimini durdurmaya adım adım başladı.

iPhone 7 serisi satışa ilk sunulduğunda 3 farklı depolama seçeneği ile gelmişti. Bu seçenekler 32 GB, 128 GB ve 256 GB’di. Yeni modellerinin çıkması ile birlikte firma eski serinin seçeneklerini azalmaya başladı. İşe ilk olarak 256 GB modeli ile başlayan firmanın ilerleyen süreçte diğer seçenekleri de elemesi bekleniyor.

iPhone 8 ve iPhone X modellerini aynı anda tanıtan firma iPhone 8’den beklenen satış oranını yakalayabilmiş değil. Bunun temel nedeni ise herkesin iPhone X modelini beklemesi oldu. Firma 256 GB’lık eski versiyonu devreden çıkararak iPhone 8 satışlarında artış yaşanmasını bekliyor.

Peki iPhone 7 256 GB modeli piyasadan çekilince iPhone 8 satışlarında artış yaşanır mı?

Geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan iPhone 8’in satışları hiçte iç açıcı değil. Bu sebeple firma modelin üretimini gelecek aylar için azaltmış durumda. En çok üst modeli iPhone X’ten dar yiyen model firmayı zora soktu.

İnsanlar son model iPhone X’e geçmek için iPhone 8’i almak istemiyor. Öte yandan Apple’da iPhone X üretiminde birçok sorun yaşanıyor. Ortaya çıkan durum bazılarına göre firmanın kendisine harakiri yaptığı yönünde. Peki sizler bu durum için neler düşünüyorsunuz?