iPhone 8

iPhone 8 Parmak İzi İçin Yeni İddialar

Dev akıllı telefon üreticisi olarak adlandırılan Apple’ın yeni seri akıllı telefonları için ciddi bir hazırlık içerisinde olduğu aktarılıyor. Telefonların hakkında yapılan bu çalışma sonrasında ortaya çıkan yeni detaylardan birisi de parmak izi sistemi hakkında oldu.

Samsung Galaxy S8 akıllı telefonları piyasaya çıkış yaptı. Galaxy S8 akıllı telefonlarının piyasaya çıkması ise yeni bir boşluk oluşturmuş oldu. Şimdi akıllara gelen soru üst düzey teknolojilerle donatılan Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarının rakibi kim olacak? Özellikle Plus model için şu an piyasada yer alan telefonların rakip olarak değerlendirilemeyeceğini net bir şekilde görebiliyoruz. Bu nedenle gözler bir yandan da Apple’ın yeni seri akıllı telefonlarını aramakta. Galaxy S8 serisinin en azından şimdilik bilgilere bakacak olursak tek rakibinin yenilenmiş iPhone 8 akıllı telefonları olacağı belirtiliyor.

iPhone 8 akıllı telefonlarının nasıl biz yapıya sahip olacağı konusunda ise sürekli yeni detaylar görüyoruz. Son olarak yeni seri akıllı telefonların parmak izi sistemleri hakkında belli başlı iddialar ortaya çıkmıştı. Öncelikle Apple’ı yeni seri akıllı telefonlarında parmak izi sensörlerini ön kısma yerleştiremezse bu teknolojinin iptal edileceği konuşuluyordu. Şimdi ise Apple’ın Touch ID için arka kapağı kullanacağı iddiaları görülmeye başladı. Yeni iddialar sonrasında ise yeni görsel paylaşımları da başladı.

iPhone 8 İçin Yeni Görseller İddiası

Öncelikle bunların tamamen iddiadan ibaret olduğunu belirtelim. Yeni seri akıllı telefonların içerisinde yer alacak olan sistem için yayınlanan görsellerde telefonların parmak izi sensörlerinin arka kısımda yer aldığı net bir şekilde görülüyor. Ayrıca telefonların kamera gibi detaylarını da görebiliyoruz. Apple’ın parmak izi için nasıl bir seçim yapacağı ise son iddialardan sonra iyice kafaları karıştırmaya başladı. Markanın parmak izi teknolojisinde öncü olduğunu biliyoruz.

iPhone 8 konsept

Bu nedenle Apple’ın parmak izi sensörlerini kaldırma gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Fakat markanın ciddi bir Touch ID yerleşim sorunu yaşadığı da iddialarda sürekli yer alıyor. Bu nedenle son yayınlanan görsellerde yer aldığı gibi iPhone 8 akıllı telefonlarında arka kapakta parmak izi sensör yerleşiminin yapılacağı iddiası ağır basıyor.

iPhone 8 Ne Zaman Çıkacak?

Son iddialar ve tüm özelliklerin doğrulanması için iPhone 8 akıllı telefonlarının ortaya çıkması gerekiyor. Apple iPhone 8 akıllı telefonları için resmi bir tarih vermedi. Fakat açıklamalara bakacak olursak telefonların Eylül sonu gibi geleceği belirtiliyor. Eğer parmak izi sensöründe sorunlar ve ekran sistemlerinde sorunlar yaşanırsa doğal olarak telefonların çıkış tarihi de gecikecek. Bu nedenle marka tarafından açıklama yapılmadan çıkarımda bulunmak oldukça zor.