iPhone 8

iPhone 8 Ekranları için Samsung Yeni Adımlar Atıyor

Geçtiğimiz günlerde iPhone 8 akıllı telefonlarının üretim aşamasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığı iddiaları gündem olmuştu. Yeni seri akıllı telefonların ekranlarında stok sorunları yaşandığı ve yaşanan stok sorunları nedeniyle telefonların gecikebileceği belirtiliyordu. Şimdi ise bu sorunu çözecek adım Samsung tarafından geliyor. İşte ilk detaylar.

iPhone 8 akıllı telefonlarının ne zaman çıkış yapacağı artık bilmeceye dönüşmeye başlandı. Öyle ki yeni seri akıllı telefonların OLED ekran kullanımına geçeceği ve OLED ekranlar içinde stok sorunları yaşandığı belirtilmişti. İddialarda yer alan bu ifadeler sonrasında iPhone 8 akıllı telefonlarının sadece 3-4 milyon rakamında üretileceğinin söylendiğini bile gördük.

Bu sorunları çözmek ve yeni iPhone modellerini satışa yetiştirmek adına Apple’ın adımlarını beklerken, adım Samsung tarafından geldi. ET News tarafından verilen bilgilere göre Samsung sadece Apple’ın taleplerini karşılamak adına yeni seri bir ekran üretimine geçecek ve bunun için özel bir fabrika kuracak.

iPhone 8

Samsung iPhone 8 için Özel Tesis

Akıllı telefon devlerinden biri olmasına karşın tedarikçi devi olarak da bilinen Samsung’un şimdi ise iPhone 8 modelleri için yeni adımlar atılmaya başlandı. Bu kez teknoloji devinin Apple’ın ekran talebini karşılamak adına yeni bir üretim tesisi kurmaya başladığı belirtiliyor.ET News tarafından verilen bilgilerle beraber firmanın ekran üretimini 270 bin sayısına çıkarmayı amaçladığı da belirtiliyor. Bunun için kurulan üretim tesisinin, sadece Apple’a yönelik çalışacağı belirtiliyor.

Apple’ın 20 milyar dolar gibi rekor bir yatırım yaptığı ekran konusunda Samsung’un da müşterisini kaybetmeme adına böyle bir girişim yapıldığı belirtiliyor.Şu an için Samsung’un 135 bin OLED ekran üretimi yapabileceği ve bu rakamların zaten normal şartlarda Apple’ın taleplerini karşılayamayacağının düşünüldüğünü de belirtelim.

Üretimi arttıracak olan Samsung’un sadece Apple için değil bunun anında kendi akıllı telefonları ve diğer markalar içinde hem yeni OLED sistemlerini hem de daha fazla sayıda ekranı üreteceği belirtiliyor. Giderek büyüyen pazarda atılan bu adım markaya nasıl bir geri dönüş saplayacak bilinmez ama doğrulama gelirse iPhone 8 stok sorunlarının çözüldüğü düşünülebilir. En azından OLED ekran açısından.