iPhone modem

iPhone 8 Apple’a Sorun Getirebilir

Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni seri akıllı telefonlar olacak olan iPhone 8 akıllı telefonları için tasarım ve teknik detaylar hakkında birçok iddia var. Öyle ki artık telefonların nasıl bir yapıda olacağı aşağı yukarı tahminde edilebilir hale geldi. Bununla beraber artık iPhone 8 akıllı telefonları için bazı teknik bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. İlk detay ise markanın uzun süredir konuşulan modem desteği konusunda geldi. Fakat bu kez Apple’ın sıkıntılı bir durumla karşı karşıya olduğu belirtelim. İşte detaylar.

Apple ile Qualcomm arasında sıkıntılar kısa vadede bitecek gibi gözükmüyor. Buna karşın yapılan anlaşmalar ve profesyonellik gereği Apple’ın iPhone 8 akıllı telefonlarında da yine Qualcomm modemleri kullanmaya devam edeceği belirtiliyor. Fakat tabi ki Apple’ın tek tedarikçisi Qualcomm değil. Bunun yanında marka Intel ile de başarılı bir iş ortaklığı kurmuş durumda. iPhone 7 serilerinde de yine benzer bir sistem uygulanmış ve Apple her iki markanın da modemlerini kullanmıştı.

iPhone modem

Aynı durumun iPhone 8 akıllı telefonlarında da geçerli olması bekleniyor. Fakat bu kez çok daha farklı bir durum söz konusu. Qualcomm’un yeni seri LTE modemlere geçiş yaptığı biliniyor. Fakat Intel henüz bu seviyeye çıkacak modemlerini piyasaya sürmedi.

Geçen senede iPhone 7 cihazlarında benzer bir durum ortaya çıkmış ve Intel modemlerin kullanıldığı iPhone cihazlarında daha yavaş internet bağlantısı sunulduğunu görmüştük. Aynı durumu yaşamamak içinse Apple’ın iPhone 8 akıllı telefonlarında sınırlandırmaya gitme kararı alacağı iddia ediliyor. İddialara göre markanın bu sorunu çözmek için Qualcomm modemleri sınırlandıracağı belirtiliyor.

Apple Yasal Sorun Yaşayabilir

Amerika’da alınan karara göre ise Apple’ın yeni nesil akıllı telefonlarında yeni nesil LTE modem teknolojisine geçmesi gerekiyor. Bu durumda da Apple’ın hız sınırlamasına gitmesinin marka için yasal bir sorun oluşturabileceği de belirtiliyor. iPhone 8 akıllı telefonları için yaşanan bu sorunun nasıl çözüleceği ise Apple’ın kararı ile ortaya çıkacak. Apple’ın kararı ise iPhone 8 akıllı telefonlarının tanıtımıyla görülmüş olacak.