iphone 7 galaxys8
iphone 7 galaxys8

iPhone 7 ve Galaxy S8 için Su Testi Yapıldı

Samsung’un yeni model akıllı telefonu olan Galaxy S8 için test aşamaları henüz daha bitmiş değil. Kısa süre önce paylaşılan düşürme ve hız testinin ardından suya dayanıklılık testi yapılarak iPhone 7 ile karşılaştırıldı. İşte detaylar.

Samsung Galaxy S8’de yer alan IP68 sertifikası ile 1.5 metreye kadar tam olarak 30 dakika suda kalabileceğini biliyorduk. Bir diğer cihaz olan iPhone 7 ise IP67 sertifikasıyla 1 metrelik suda 30 dakika kalabiliyor. Bu bakımdan iki farklı cihazın su altındaki performanslarını görebilmek için suya karşı dayanıklılık testi yapıldı.

Daha önceden birçok kez adını duymuş olduğumuz ünlü YouTube kanalı olan EverythingApplePro, yukarda bahsettiğim gibi daha önce iPhone 7 ile S8 modeli için düşürme ve hız testi yapmıştı. Şimdi ise Galaxy S8 ve iPhone 7’yi su testinde aynı masaya yatırıyor.

20170410 071325

İlk yapılan testte sizlerinde görebileceği gibi iki cihazın su altındaki performansları gözlemleniyor. Sudan çıkarılan cihazların ikisinde de bir performans düşüklüğü görülmüyor. Diğer testte ise Galaxy S8 ve iPhone 7, 1 metreden daha yüksek derinlikte 15 dakika bekletiliyor.

Testi bitirdikten sonra iPhone 7’nin ana ekran tuşu maalesef cevapsız kalıyor. İçerisine su kaçıran iPhone’un ana ekran tuşunu açmak maalesef başarısızlıkla sonuçlanıyor. İşte video…