5s 1

iPhone 5S’de iOS 11.3’ün batarya sağlığı özelliği yok mu?

Geçtiğimiz yıl iPhone’ların yavaşlatılması ile gündeme gelen Apple, bu yıl yeni güncellemeyle bu durumu düzeltti.

Geçtiğimiz yıl iPhone modellerini isteyerek yavaşlattığını açıklayan ve ardından özür dileyen Apple, geçtiğimiz gün sunduğu iOS 11.3 güncellemesi ile bu durumu düzeltti. Düzeltme ile kullanıcılar isteklerine göre telefonu yavaşlatma veya yavaşlatmama kararı verildi. Ancak bu özellik iPhone 5S modellerine gelmedi.

iPhone 5S için geçerli değil!

Pil değiştirme ücretlerinde indirim sunan Apple, yapmış olduğu açıklama ile iPhone 6 ve üzeri telefonlarda bu özelliğin var olduğunu ve güncelleme ile açıp kapatma tercihlerinin olduğunu söylemişti. Güncellemenin dağıtılmaya başlamasından hemen sonra iPhone 5S kullanıcıları batarya sağlıklarıyla ilgili hiçbir özellik fark etmeyince, tepki göstermeye başladılar. Konu hakkında açıklama yapan Apple, iPhone 5S’in işlemcisinde bataryaya bağlı bir yavaşlatma yapılmadığını ve bu cihazdaki çipin batarya kötü bile olsa tam güçte çalışabildiğini söyledi.

Pilin telefonda yapılacak bütün işlemler için anlık olarak tam güç veremeyecek kadar eskimesiyle beraber yavaşlatma karar alan Apple, bu durumun iPhone 5S için geçerli olmadığını söyledi.