ipad whatsapp indir 1

iPad WhatsApp Uygulaması Çok Yakında

Messenger servisi WhatsApp iPad için resmi olarak indirilebilir hale getirildi. Uygulama ile aramalar da mümkün olacak.

2018’in başlarında, zaten iPad için yarı uyumlu bir Whatsapp uygulamasını keşfetmişti. Ancak, uygulama Whatsapp Web ile çalışıyordu ve özellikleri iPhone uygulamasına göre sınırlı kalmıştı. Şimdi ise yakın zamanda iPad için gerçek bir Whatsapp uygulaması olacak.

iPad İçin Whatsapp: Manzara Ve Bölünmüş Ekran

iPad uygulaması iPhone’daki uygulamalarla aynı özelliklere sahiptir, ancak iPad kullanıcı arayüzünü destekler. Bu yüzden sohbete genel bakışta bölünmüş bir ekran vardır. İPad’de Whatsapp’ı yatay modda  kullanabilirsiniz; bu, Whatsapp’ta arkadaşlarınızla sohbet etmeyi kolaylaştırır. Facebook Messenger’a benzer şekilde, kullanıcılar diğer sohbetlerdeki olası diğer mesajları takip ederken kişilerinden biriyle sohbet edebilir.

iPad WhatsApp

Ayrıca Whatsapp ayarlarına sahip yatay moddaki Split Screen de kullanışlıdır. Yaklaşan iPad uygulamasıyla, Whatsapp üzerinden arama yapmak ve Touch ID ile kilidi açmak da mümkündür. iPhone uygulamasındaki tek fark, iPad sürümü için ayrı bir kamera sekmesi olmamasıdır. Durum alanının bölünmüş ekranı desteklemeyeceği de sorgulanabilir  ve Whatsapp hala üzerinde çalışmaktadır.

Whatsapp Uygulaması Ne Zaman Gelecek?

Whatsapp, iPad için ayrı bir uygulamaya yorumu yapmadı. Bu yüzden uygulamanın Apple mağazasına ne zaman geleceği belli değil. Her duruma göre, eski iPad’ler de desteklenmeyecektir. İlerleyen günlerde Apple firmasından gelecek açıklamalar ile sizlere bilgileri aktaracağız.