iOS 13 1

iOS 13, Karanlık Mod ve Daha Akıllı Gelen Kutusu İle Birlikte Geliyor

iOS 13, sürümü Haziran ayında yapılacak ve karanlık bir moda, akıllı bir gelen kutusu ve diğer birçok iyileştirme ile geliyor. Sizin için özetliyoruz.

Apple’ın iPad’leri ve iPhone’ları için iOS 13’e güncelleme, karanlık mod, çoklu görev özelliği, Safari’de iyileştirmeler ve daha fazlasıyla birlikte geliyor. Bu, Apple’ın 9to5Mac haber portalında yer aldığını ve “işletim sisteminin gelişmeleri hakkında bilgi sahibi olan kişilerin” olduğunu belirtti.

iOS 13

Karanlık Mod, Apple’ın mobil cihazlarının birçok kullanıcısının uzun süredir merakla beklediği bir yeniliktir. Şimdiye kadar, karşılık gelen bir özellik yalnızca macOS için mevcuttu. Artık mobil cihazlar için gece modu sistem genelinde piyasaya sürülecek. Bu mod sadece pil kapasitesini korumakla kalmaz, aynı zamanda akşamları veya geceleri olduğu gibi kullanıcının gözleri için daha az yorucu olduğu gibi düşük ışıkta da kalır.

Ayrıca yeni, geliştirilmiş çoklu görevlerdir. İOS 13’te, iPad bir çoklu pencere yönetimi alır. Orada, iki uygulama veya iki Safari penceresi yan yana paralel olarak çalışabilir. Birkaç uygulamanın üst üste gelmesi mümkündür.

Ek olarak, iOS 13 kullanıcıları etkinlikleri basit bir hareketle geri almak için yeni bir özellik kazanacaklar. Ekrana üç parmağınızla dokunup ardından sola kaydırmak, sistemi bir adım geri hareket ettirir. Kullanıcı başka türlü düşünüyorsa, sağa kaydırarak da ilgili işlemi geri yükleyebilir.

Klavye Kullanımı İçin Öğretici

Ayrıca Apple metin girişi için bir şey buldu. Klavyelerde harf girmenin yanı sıra ek işlevler de bulunur. Ancak, çoğu kullanıcı bunların tam olarak farkında değildir. Bu nedenle, klavyeyi ilk açtığınızda güncellemeden sonra kısa bir eğitim gösterilecektir.

İPad kullanıcıları için yararlı bir özellik Safari ile birlikte gelir. Bir web sayfasının mobil sürümünü otomatik olarak göstermek yerine, kullanıcıya tabletteki masaüstü varyantını görmeyi tercih etmemeleri istenir.