iOS 12

iOS 12’nin getireceği tüm yeni özellikler ve detayları

Apple, geçtiğimiz yıl ve daha önceki yıllarda olduğu gibi kapsamlı bir yeni iOS güncellemesi daha sunacak. Her yıl ara ara hata düzeltme ve ufak çağlı yenilikler sunan şirket, yılda 1 kez kapsamlı ve ileri sürüm güncellemesini sunuyor. iOS 12 sürümü yeni güncelleme olarak geliyor. iOS 12 güncelleme neleri getirecek? iOS 12 güncellemesi detayları. iOS 12 güncelleme içeriği. iOS 12 ne zaman çıkacak?

Apple, her yıl sunduğu gibi bu yılda iOS’un bir üst güncellemesini sunacak. Yeni güncelleme oldukça kapsamlı geliyor. İçerik bakımından özellikle dikkat çeken konu ise Misafir modu oluyor. Bunun yanı sıra ana ekran ve kilit ekranı gibi ses çubuğu olarak bazı yenilikler getiriyor. İşte o yenilikler hakkında detaylar…

 

Ana ekran ve Kilit ekranı Değişiyor

Kullanıcılar bundan böyle iOS 12 ile beraber kilitleme ekranında görülen hava durumu gibi bazı bilgileri ana ekranda da görebilecek. Özellikle iPhone X kullanıcıları bu işlevi çentikleriyle yapabilecek.

Ses Çubuğu

Son zamanlarda Apple’dan çok fazla öneri ve şikayet kutusuna gönderilen mesajlar üzerine, Apple bu kadar talebe cevapsız kalmayarak iOS 12 ile beraber ses seviyesi ve kontrol işlevini geliştiriyor. 

 

Misafir Modu

Dokunmatik kimliğinizde birden fazla kişiyi ekleyebilmeniz mümkün olurken, Face ID için böyle bir durum söz konusu değildi. Bunun üzerine iOS 12 ile beraber Misafir modu geliyor.

 

Uygulama Çubuğu

Güncelleme aynı zamanda Apple kullanıcılarına başka penceredeyken diğer uygulamaları aynı ekran üzerinde görmenizi sağlıyor.