iOS 12 güncelleme

iOS 12 Hemen Nasıl İndirilir ve Yüklenir? (Bilgisayar Olmadan)

Yeni yayınlanan iOS 12’dekiyenilikleri ve özellikleri deneyimlemek isteyen kullanıcılar için iOS 12 indirme ve yükleme rehberi derledik. Bilgisayara gerek olmadan iOS 12 indirip yüklemenin yolu şu şekilde.

iOS 12 Nasıl Yüklenir? (Bilgisayar Olmadan)

Apple WWDC 2018 etkinliğinde tanıtılan iOS 12 geliştiriciler için indirilmeye açıldı. Şu an için sadece developer hesabı olanlara açık olan işletim sisteminin herkese açık sürümü ise Haziran ayı sonu gibi gelmesi bekleniyor.

Şayet iOS 12’yi şimdiden denemek istiyorsanız bir Apple geliştirici hesabınız olmasa da, Google’da yapacağınız basit bir iOS 12 Beta Profilearamasıyla iOS 12’yi yüklemek için gerekli profile ulaşabilir ve iOS cihazınıza sorunsuzca kurabilirsiniz.

Belirtmemiz gerekir ki Beta sürümün kararlı çalıştığını ancak çeşitli hatalar (buglar) içerdiğini hatırlatalım.

Dolayısı ile iCloud veya iTunes’a yedek almanızda da fayda var. Ayrıca yükleme işleminden önce mevcut iOS beta profilini kaldırmanız gerekiyor.

iOS 12 İndirme ve Yükleme Nasıl Yapılır?

  • iOS 12 Beta profilini bağlantısından iPhone/iPad cihazınızına indirip yükleyin.

 

  • iOS cihazınızı yeniden başlattıktan sonra Ayarlar – Genel – Yazılım Güncelleme altında İndir ve Yükle’ye dokunarak iOS 12 indirmeyi başlatıyorsunuz. (Güncelleme boyutu cihaza göre farklılık gösteriyor. iPad Air 2 için 1.22GB)
  • Güncelleme indiğinde çıkan açılır pencerede “Şimdi Yükle”ye dokunuyorsunuz. (Sonra diyip güncellemeyi istediğiniz bir zamanda kurabilirsiniz)
  • iOS 12 yüklemesi bu kadar basit!