iOS-12.2-beta

iOS 12.2 Güncellemesi Sonrasında Batarya Sağlığınız Ne Oluyor? (Video)

Her zamanki gibi yeni iOS sürümünün güncellenmesi ile birlikte bozulan bir şeyler var mı sorusu akıllara geliyor. Genel olarak bir sorun yaşanmazken batarya ömürlerinde bazı problemler oluşabiliyor. Peki iOS 12.2 için bu durum nasıl?


iAppleBytes adında ki bir YouTube kanalında iOS 12.2 güncellemesinin bataryayı nasıl etkilediği ve iOS 12.1.4 sürümü ile batarya performansını karşılaştırdı.

Güncellemeyle birlikte Apple News ve Apple News+ uygulamaları yenilenirken “jailbreak” engelleme ile ilgili bazı kısıtlamalar getirildi. Cihazınıza Jailbreak uygulamıyorsanız cihazınızı son sürüme yükseltebilirsiniz.

Batarya sağlığının test edildiği  bu 14 dakikalık videoyu izleyip sonuca görebilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone 8 modelleri, iki iOS sürümünde de Geekbench batarya testi uygulanıyor ve sonuçlarda bazı tutarsızlıklar görülüyor. Bir cihazda batarya ömrü yükselirken diğerinde düşüyor. Dolayısı ile güncelleme batarya ömrünü tehlikeye sokacak bir fark bulunmuyor.

Ayrıca 12.2 sürümünde henüz herhangi bir sorunun rapor edilmedi. Video’yu izlemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz.