ios 12.2
ios 12.2

iOS 12.2 Geliştirici Betası Yayınlandı! İşte özellikler

iOS 12.2 güncellemesi için geliştirici betasını paylaşan Apple, işletim sisteminde yeni özellikleri ve iyileştirmeleri de gün yüzüne çıkarmış oldu.

Apple, iOS 12.2‘nin ilk geliştirici betası erişime sunuldu. Kanada için Apple News desteği ve daha tanıtılmamış olan AirPods 2 için ‘Hey Siri’ desteğini getiren güncelleme birçok yeniliğe imza atıyor. İşte sizler için iOS 12.2 güncellemesinin getirdiği yenilikler;

  • HomeKit TV Desteği ve Kontrolleri: Apple, Samsung ve Vizio TV’lere AirPlay 2 desteği geleceğini zaten daha önceden onay almıştı. iOS 12.2 ile birlikte içerik gönderilebilecek cihazlar listesine bazı TV’leri ekleme yeteneği geldi.
  • Kontrol Merkezinde Ekran Yansıtma İkonu Güncellemesi: Apple, kontrol merkezindeki Ekran Yansıtma ikonunu yenileyerek daha kesin bir hale getirdi.
  • Apple Cash’e Daha Hızlı Para Ekleme: Apple, cüzdan uygulamasında Apple Pay Cash’e dokunduğunuzda açılan bir ‘Para Ekleme’ seçeneği ekledi.
  • Yeni AirPlay İkonu: Apple, kontrol merkezindeki AirPlay ikonunu güncelleyerek MacOS gibi diğer platformlarla uyumlu hale getirdi.
  • Apple, Güvenli Olmayan Web Siteleri için Uyarıyor: Apple artık HTTPS bağlantı sunmayan web siteler için ‘Güvenli Değil’ şeklinde bir uyarı gösteriyor.
  • Apple Maps Artık Hava Kalitesini Gösteriyor: Apple, kullanıcıların hava durumunun yanı sıra hava kalitesini de kontrol etmek isteyebileceğini düşünerek Apple Maps’e hava kalitesi özelliği getirdi. Ancak özelliğin harita ayarlarından açılması gerekiyor.