iOS 11 3 1

iOS 11 Tüm Beklenen Özellikleri Sundu Mu?

WWDC 2017 etkinliğinde gündem olan yeni işletim sistemi olan iOS 11’in tüm özellikleri ortaya çıkınca, işletim sisteminin belli başlı özellikleri konusunda beklentilerin karşılanıp karşılanmadığı da ortaya çıkmış oldu. Peki iOS 11 beklenen tüm özellikleri sundu mu?

iOS 11 tanıtımıyla beraber ortaya çıkan özellikler kesinlikle Apple’ın şimdiye kadar sunduğu en iyi özellikler olarak karşımıza çıktı. Birçok yeni sisteme geçiş yapıldığı belirtilen iOS 11 işletim sistemiyle beraber, Apple’ın mobil işletim sistemi de baştan sona değişmiş oldu. Yeni seri akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan birçok yeni sistem, iPad için farkındalık yaratan özellikler ve daha birçoğu iOS 11 serisinin bir hayli öne çıkmasını sağladı.

Tüm bu yönlerinde beraber her ne kadar yeni seri işletim sistemi oldukça başarılı gösterilse de hala iOS 11 için beklenip, fakat sunulmayan birçok yeni sistemde bulunuyor. iOS 11 konsept videolarında da sürekli konuşulan, kullanıcılar için bir beklenti oluşmasına neden olan bu özellikler neler? Daha detaylı olarak ele alalım.

iOS 11

iOS 11 Gelmeyen Özellikler

Karanlık Mod: Aslında iOS 11 sonrasında bu modun kesin olarak gelmediği yorumunu yapmamız yanlış olur. Mevcut menüler üzerinden akıllı ikonlar gibi bir seçenekle beraber uygulama menülerini ve bazı bölümleri tamamen karanlık mod görüntüsüne dönüştürmek mümkün oluyor fakat, yeni sistem ana ekranda çalışmıyor. Haliyle henüz net bir karanlık mod geldiğini söyleyemeyiz.

FaceTime Özellikleri: iOS 11 sonrasında gelmesi beklenen bir diğer özellik ise grup FaceTime görüşme sistemi olmuştu. Sadece kullanıcıların karşılıklı değil birçok kullanıcının bir arada kullanabileceği FaceTime uygulamasından bahsediliyordu. Fakat yapılan tanıtımda da böyle bir özellik olmadığını gördük. Hala özellikle iPad için böyle bir özelliğin kullanılabilir olduğu düşünülüyor. Final sürümüne kadar iOS 11 üzerinde de belki de böyle bir özellik görmek mümkün olacak. Ama şu an için bu konuda hiçbir detay olmadığını ve beklenen özelliğin gelmediğini belirtelim.