iOS 11 5 e1497372478157 1

iOS 11 Sürükle Bırak Özelliğine Sınırlama Geldi

Apple, WWDC 2017 etkinliğinde yeni mobil işletim sistemi iOS 11’in tanıtımını yaptı. Oldukça başarılı bulunan yeni seri işletim sisteminin, birçok yeni özelliği de ortaya çıkmış oldu. Tüm özellikler içerisinde en çok konuşulanlarından biri de sürükle bırak sistemi olmuştu. iPad serisi tabletler için bambaşka bir kullanım deneyimi sunan sürekle bırak özelliğinin, iPhone belirsizliği ise Apple’ın açıklamalarıyla son buldu. İşte detaylar.

iOS 11 işletim sistemiyle beraber gelen sürükle bırak özelliği, iPad serisi cihazlara gelen en kullanışlı özelliklerden biri olmuştu. Sürükle bırak özelliğiyle beraber dosya taşıma işlemleri de bir hayli kolaylaştırıldı. Oldukça başarılı bir özellik olarak sunulan sürükle bırak özelliğinin iPad serisine kattığı yenilikler ve ayrıcalıklar tartışılmaz fakat iPhone serisi için aynı durum geçerli olmamıştı.

iPhone akıllı telefonlarında iOS 11 kullanımı yapılsa bile sürükle bırak özelliğinin kullanılıp kullanılmayacağı konusunda net bilgiler elde edilememişti. iOS 11 geliştirici beta 1 için kimi kullanıcılar iPhone serisinde sürükle bırak özelliğinin kullanılabildiğini söylese de kimi kullanıcılar ise bunu sadece iPad cihazlarının kullanabildiği yönünde bilgiler vermişti. Yaşanan belirsizliğe Apple son verdi.

 iOS 11 yenilikler

iPhone iOS 11 Sınırlaması

iOS 11 serisi sonrasında gelen sürükle bırak özelliğinin iPhone akıllı telefonlarında kullanımına Apple tarafından bir sınırlama geldi. Mevcut geliştirici sürümünde yaşanan belirsizliğin önüne geçmek adına Apple’ın iPhone akıllı telefonlarına yeni bir sınırlama getirdiği belirtildi. Yapılan düzenleme sonrasında iPhone akıllı telefonlarının sürükle bırak özelliğini kullanmasını engelleyecek bir yazılım eklentisi geldi.

iPhone serisi için gelen bu yazılım düzenlemesi konusunda Apple’ın doğrudan yapmış olduğu bir açıklamayı göremedik. Fakat birçok geliştirici yapılan düzenlemeyle beraber iPhone sürekle bırak özelliğinin tamamen önüne geçildiğini belirten açıklamalar yaptı.

Apple’ın bu konu hakkında net kararı ne olacak? Resmi açıklama gelecek mi? Sınırlama tüm iPhone modelleri için mi geçerli olacak? Soruların cevaplarını yine Apple’ın vermesi bekleniyor. Öyle ki yazımızda da belirttiğimiz gibi teknoloji devi henüz düzenleme hakkında net bir paylaşımda bulunmadı.